Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?

De Dogecoin koers presteert vandaag uitzonderlijk goed en is in de afgelopen 24 uur met 7% gestegen tot een waarde van $0,151. Hiermee overtreft DOGE andere grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum, die vandaag allebei een daling van ongeveer 2% laten zien.

De prijsstijging van Dogecoin maakt deel uit van een bredere opwaartse trend in de memecoin-sector. Zo hebben ook Shiba Inu, Pepe en andere zogenaamde “memecoins” in de afgelopen 24 uur aanzienlijke stijgingen gezien.

Waarom stijgt de Dogecoin koers?

Crypto handelaren begonnen massaal Dogecoin en andere memecoins te kopen na de plotselinge en onverwachte terugkeer van Keith Gill, de persoon achter de GameStop short squeeze in 2021, na een afwezigheid van drie jaar.

Gill speelde een centrale rol in de GameStop-saga tijdens de pandemie. Reddit-handelaren draaiden de rollen om voor hedgefondsen die gokten op het falen van de fysieke gamewinkel, wat leidde tot een stijging van de GME-prijs met meer dan 1.000% in minder dan een maand.

De periode van de GameStop short squeeze viel samen met de enorme stijging van memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu, wat duidt op een verhoogd risicosentiment onder retailinvesteerders. Dit lijkt ook nu weer te gebeuren, waarbij de waarde van GameStop-aandelen verdubbelde enkele uren na de terugkeer van Gill, wat de rally in de memecoin-sector aanwakkerde.

Enorme Dogecoin liquidaties

De prijsstijging van Dogecoin in de afgelopen 24 uur ging gepaard met DOGE-liquidaties ter waarde van $5,59 miljoen, waarvan $3,96 miljoen short posities zijn. Wanneer short posities worden geliquideerd, moeten handelaren die DOGE hebben geleend en verkocht, deze terugkopen om hun posities te dekken. Dit drijft de prijs van Dogecoin verder omhoog.

Conclusie

De prijs van Dogecoin is gestegen tot $0,151, waarmee het beter presteert dan Bitcoin en Ethereum, die vandaag beide ongeveer 2% daalden. Deze stijging maakt deel uit van een bredere trend in de memecoin-sector, met aanzienlijke winsten voor Shiba Inu, Pepe en andere memecoins.

De rally werd aangewakkerd door de onverwachte terugkeer van Keith Gill, wat het risicosentiment onder retailinvesteerders verhoogde. Bovendien zorgden aanzienlijke liquidaties van short posities voor extra prijsstijgingen van Dogecoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten