Ethereum
Ethereum

Waarom stijgt de Ethereum (ETH) prijs vandaag?

Terwijl de cryptomarkten recentelijk een stijging doormaakten, heerst er nu aanzienlijke onzekerheid. Gisteren was er bijvoorbeeld een opmerkelijke koersdaling, geïnitieerd door het nieuws dat het Twitter-account van de SEC gehackt was en dat er nog geen Bitcoin ETF was goedgekeurd.

Ondanks deze tegenslag blijft Ethereum (ETH) opvallend sterk presteren. Ether registreerde zelfs een stijging van bijna 8% in de laatste 24 uur, wat wijst op zijn veerkracht te midden van marktonzekerheden.

Wat was er gisteren aan de hand?

De recente marktvolatiliteit werd verergerd door de verspreiding van valse informatie. Specifiek betrof het een nep-aankondiging waarin gesteld werd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) had goedgekeurd. Investeerders met hefboomposities, opgezet vóór het verspreiden van dit nepnieuws, leden aanzienlijke verliezen en werden gedwongen om hun posities te sluiten. Deze gedwongen sluitingen zorgden voor extra verkoopdruk op de markt.

Waarom Ethereum sterk blijft

De veerkracht van Ethereum wordt deels toegeschreven aan een toename van aankopen door een groep ‘whales’ (grote investeerders). Volgens gegevens van het blockchainanalyseplatform Santiment is het aantal transacties boven de $100.000 in de afgelopen dagen met 7,9% gestegen. Deze toegenomen activiteit van grote investeerders wordt gezien als een positief signaal, vooral gezien de huidige marktsituatie.

Bovendien lijkt de interesse in ETF’s (Exchange-Traded Funds) zich uit te breiden naar Ethereum. Vermogensbeheerder BlackRock heeft namelijk een S-1 formulier ingediend bij de Amerikaanse SEC voor zijn iShares Ethereum Trust, een spot ETF gericht op ETH. Deze aanvraag voor een Ether ETF lijkt een reactie te zijn op de verwachte goedkeuring van een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, wat wijst op een groeiende belangstelling voor crypto-gebaseerde financiële producten.

Ethereum’s weg naar efficiëntie en schaalbaarheid

Het netwerk van Ethereum, onder leiding van Vitalik Buterin, blijft zich richten op zijn lange termijn doelstellingen om nog sneller en efficiënter te worden. Voor het jaar 2024 zijn verdere verbeteringen aan het Proof of Stake (PoS) model gepland. Een belangrijke ontwikkeling is de implementatie van het single-slot finality (SSF) mechanisme, dat transacties sneller en definitief zal bevestigen binnen de tijd van één blok.

De volgende fase, bekend als ‘De Surge’, zal zich richten op de uitbreiding van rollup scaling. Dit is bedoeld om de transactie-efficiëntie verder te verhogen. ‘De Scourge’, een andere belangrijke fase, zal zich focussen op het verminderen van economische centralisatie binnen staking pools, een cruciale stap voor de decentralisatie van het netwerk.

Tenslotte zal ‘De Verge’ het gebruik van verkle trees introduceren. Deze geavanceerde datastructuur is ontworpen om de schaalbaarheid en prestaties van het Ethereum-netwerk te verbeteren. Dit wordt bereikt door efficiëntere blockchain-verificatie en -opslag mogelijk te maken, wat een significante impact zal hebben op de algehele functionaliteit van het netwerk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?