vitalik buterin
Ethereum

Vitalik Buterin onthult Ethereum plannen voor 2024

Met de afsluiting van 2023 in zicht, is de tijd aangebroken voor het uitrollen van de roadmap voor 2024, en dat geldt ook voor vooraanstaande crypto-projecten. Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft onlangs zijn visie voor het komende jaar gepresenteerd. Deze plannen borduren voort op de reeds gemaakte vorderingen in 2023, maar introduceren ook enkele belangrijke nieuwe wijzigingen en verbeteringen, gericht op het versterken en uitbreiden van het Ethereum-netwerk.

De toekomst van het Ethereum netwerk

In de uitgestippelde roadmap van Ethereum voor 2024, belicht Vitalik Buterin zes sleutelaspecten: de Merge, de Surge, de Scourge, de Verge, de Purge, en de Splurge. De reeds voltooide Merge, in september 2022, was een mijlpaal waarbij Ethereum’s mainnet succesvol fuseerde met de Beacon Chain, de kern van het nieuwe proof-of-stake (PoS) systeem. Voor 2024 zijn er plannen om het PoS-model verder te verfijnen, met speciale aandacht voor de implementatie van het single-slot finality (SSF) mechanisme. Dit mechanisme maakt snellere en definitieve transactiebevestigingen binnen één bloktijd mogelijk.

De Surge, een ander cruciaal element, richt zich op de uitbreiding van rollup scaling. Deze technologie verwerkt transacties buiten de hoofdketen om de efficiëntie te verhogen. Daarnaast zijn er plannen voor verbeteringen in cross-rollup standaarden en interoperabiliteit, met als doel het netwerk in staat te stellen meer dan 100.000 transacties per seconde te verwerken.

De Scourge en de Verge zijn nog in de ontwikkelingsfase. De Scourge concentreert zich op het verminderen van economische centralisatie binnen staking pools en andere gebieden. De Verge introduceert verkle trees, een geavanceerde datastructuur die bijdraagt aan een efficiëntere en compactere manier van blockchain-verificatie en -opslag, wat de schaalbaarheid en prestaties van Ethereum ten goede komt.

Solana overstijgt Ethereum in Google zoekopdrachten

In december 2023 heeft Solana (SOL) een aanzienlijke mijlpaal bereikt door Ethereum te overtreffen in Google zoekopdrachten, wat wijst op een groeiende interesse en populariteit. Deze toename in populariteit valt samen met Solana’s recente koersstijgingen. Met name in Spanje en de Filippijnen heeft Solana een sterke aanwezigheid, hoewel Ethereum de voorkeur blijft houden in landen als Indonesië, Taiwan en Marokko.

Interessant genoeg hebben gebruikers die informatie over Solana zochten, ook aanzienlijke interesse getoond in gerelateerde termen zoals BONK, een Solana-gebaseerde memecoin die recentelijk een indrukwekkende stijging in marktwaarde heeft meegemaakt. Daarnaast werd ook Tensor, een NFT-marktplaats die de afgelopen 30 dagen aanzienlijke groei heeft ervaren, vaak samen met Solana gezocht. Deze trends weerspiegelen de dynamische en snel evoluerende aard van de cryptomarkt, waarbij nieuwe projecten en platformen snel aan populariteit kunnen winnen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?