Litecoin, ltc
Litecoin

Waarom Stijgt de Litecoin koers vandaag?

Vandaag heeft de Litecoin koers een flinke sprong gemaakt, een opwaartse beweging die vooral aangedreven lijkt te zijn door de marktperceptie van zijn intrede in de dynamische wereld van non-fungible tokens (NFT’s).

Litecoin onderscheidt zich als een van de best presterende cryptotokens van vandaag, met een stijging van 6,5% in de laatste 24 uur, wat de prijs op een niveau van 88 dollar brengt. Dit illustreert een indrukwekkende opleving van 115% in vergelijking met het laagste punt van $40,25 dat in juni 2022 werd geregistreerd.

LTC koers
LTC/USD 1 dag per candle – Bron: TradingView

Litecoin lanceert zijn eigen tokenstandaard

De prijsstijging van LTC doet zich voor twee weken na de introductie van het Litecoin Ordinals Protocol. Dit concept heeft veel weg van het Ordinals-protocol van Bitcoin. Het stelt mensen in staat om NFT’s – variërend van tekst en afbeeldingen tot audio en video – te bewaren op de onderliggende blockchain, gebruik makend van een experimentele BRC-20-tokenstandaard. Deze standaard is vergelijkbaar met de ERC-20 van Ethereum.

Op 2 mei bracht de Litecoin-gemeenschap een aangepaste versie van de BRC-20-standaard uit, bekend als “LTC-20”. Hierdoor heeft nu iedereen de mogelijkheid om een NFT, een LTC-20 standaardtoken, op te slaan in de Litecoin-blockchain met behulp van het ingebouwde Ordinals-protocol.

Sinds de lancering van de LTC-20-standaard is er een merkbare toename in de netwerkactiviteit van Litecoin. Het totale aantal dagelijkse transacties op de blockchain bereikte op 9 mei een recordhoogte van meer dan 576.700, volgens gegevens van BitInfoCharts.com.

Hoewel het aantal transacties op 14 mei was afgenomen tot 511.290, blijft dit aantal hoog in vergelijking met historische gegevens. Daarnaast laat data van Santiment zien dat het totale aantal actieve adressen op het Litecoin-netwerk significant is gestegen na de lancering van de LTC-20-tokenstandaard.

“Bij het analyseren van de verdeling van LTC in portemonnees, valt op dat de kleinste groep, met een saldo tussen 0 en 0,001 LTC, snel toeneemt, parallel aan de groei van actieve adressen”, merkte het platform op en voegde daaraan toe:

“Deze correlatie duidt erop dat LTC20 wellicht de drijvende factor is achter de toename van actieve adressen binnen het Litecoin-netwerk.”

Wat zijn de toekomstverwachtingen voor Litecoin?

De verhoogde netwerkactiviteit duidt op een stijgende vraag naar LTC, wat mogelijk de recente prijsverhogingen van Litecoin heeft aangewakkerd. Daarnaast heeft de opwinding rond de aankomende Litecoin Halving in augustus het optimisme voor de LTC-prijs vooruitzichten versterkt.

Technisch gezien lijkt het erop dat LTC uit zijn dalende trendkanaal van de afgelopen maanden naar boven is gebroken.

Vanaf 15 mei fungeerde de bovenste trendlijn van het kanaal als ondersteuning voor LTC, wat bij succesvolle handhaving zou kunnen leiden tot een prijsstijging tot $130 in augustus, ongeveer 50% boven het huidige prijsniveau.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins