Nieuws, Trending

Waarom Stijgt Stellar (XLM) met 15%? Dit is de reden


De Stellar koers schiet de afgelopen dagen omhoog, maar wat is nou precies de reden van de XLM prijsstijging? Lees verder.


De opmars van Stellar (XLM)

Sinds 7 maart zien we dat Stellar bezig is aan een sterke opwaartse trend. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XLM token rond de $0,108 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog ‘slechts’ rond de $0,093 dollar. Dat betekent dat de Stellar koers vandaag met meer dan 15 procent is gestegen.

Als we gaan kijken naar de wekelijkse grafiek laat XLM nog betere cijfers zien. 7 dagen geleden lag de XLM prijs namelijk rond de $0,083 dollar. De koers is de afgelopen week dus met 30 procent gestegen.

 
stellar koersDe redenen van de XLM koersstijging

Er zijn een aantal redenen waarom de Stellar koers de afgelopen week flink is gestegen. Op 7 maart, de dag de opwaartste trend startte, kongidge het Duitse mediabedrijf Börsenmedien AG aan dat het aandelen in SatoshiPay gaat kopen. Dit bedrijf maakt gebruik van de blockchain van Stellar.

Dat zo’n groot bedrijf gaat investeren in SatoshiPay, een startup die XLM tokens gebruikt, wijst op een toenemende vraag van Stellar. De ontwikkelingen doen een beetje denken aan xRapid van Ripple.

Een andere reden die genoemd wordt is dat de XLM koers al tijden achter heeft gelopen op andere top 10 altcoins. De munt zakte terug tot plek 9 als meest waardevolle crypto. Dat betekent dat de munt een tijd lang ondergewaardeerd is. Als zo’n cryptocurrency dan weer bullish tekenen vertoont zien we dat investeerders massaal instappen. Dit zorgt voor een extra grote koersstijging.