shiba inu, shib
Shiba inu

Waarom verplaatst deze crypto whale voor miljoenen aan Shiba Inu?

Een opmerkelijke transactie in de Shiba Inu (SHIB) cryptocurrency wereld heeft plaatsgevonden. Een anoniem adres heeft een aanzienlijke hoeveelheid van meer dan 546 miljard SHIB-tokens onttrokken van de prominente cryptocurrency exchange Binance. Deze tokens vertegenwoordigen een waarde van meer dan $5 miljoen, gebaseerd op de huidige koers van $0,0000093 per token.

Volgens de on-chain data van Etherscan, een bekende explorer voor Ethereum (ETH) blockchain-gegevens, vonden er op 8 januari twee aanzienlijke transacties plaats. Deze transacties werden uitgevoerd van Binance naar een onbekend walletadres. De eerste transactie betrof 400 miljard SHIB-tokens en de tweede omvatte ruim 146 miljard tokens. Samen bedragen deze transacties meer dan 546 miljard munten.

Waarom verplaatst de whale miljoenen SHIB?

De reden achter de omvangrijke verplaatsing van SHIB-tokens door de whale blijft enigszins onduidelijk, maar het kan verband houden met de recente aanzienlijke daling van de SHIB koers. Binnen een week daalde de waarde van de munt van boven $0,00001 tot onder $0,0000087, wat neerkomt op een daling van 13%. Doorgaans wordt het overbrengen van tokens van exchanges naar persoonlijke wallets gezien als een positief signaal. Wanneer munten persoonlijk beheerd worden, zijn ze moeilijker te verkopen, wat suggereert dat de betreffende whale mogelijk een langetermijnstrategie overweegt.

Gedrag van whales is belangrijk

Historisch gezien duidt het gedrag van zogenaamde ‘whales’ in de cryptomarkt vaak op toekomstige koersbewegingen van een cryptocurrency. Deze whales, die grote hoeveelheden cryptomunten bezitten, worden beschouwd als het ‘slimme geld’ en hebben significant invloed op de marktdynamiek vanwege hun aanzienlijke vermogen.

Hun transacties, of het nu gaat om aanzienlijke aankopen of verkopen, kunnen directe effecten hebben op de koers van bijvoorbeeld SHIB. Wanneer deze vermogende adressen beginnen met het accumuleren van munten, wordt dit vaak geïnterpreteerd als een signaal dat ze een stijging van de prijs verwachten. Anderzijds kan het verkopen van hun munten een indicatie zijn dat ze een daling van de prijs voorzien.

Verbrandingscijfers 2023 vallen tegen

Hoewel 2023 een belangrijk jaar was voor de Shiba Inu community, met name door de introductie van de Layer-2 oplossing Shibarium, wijzen de cijfers van Shibburn op een afname van 8,33% in de verbranding van tokens vergeleken met 2022.

In 2023 werden er slechts 76 miljard SHIB-tokens verbrand, wat minder is dan de 83 miljard van het voorgaande jaar. Gezien de overwegend bearish trend in de cryptomarkt, hopen investeerders nu op een toename van netwerkactiviteit en een hoger verbrandingstempo. Deze ontwikkelingen zouden op de lange termijn de waarde van de digitale munt kunnen bevorderen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu ontwikkelaars kondigen Shibarium hard fork aan
Shiba Inu’s Shibarium krijgt nieuwe updates
Nieuwe Shiba Inu-investeerder koopt miljarden SHIB-tokens
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?