Bitcoin, golden bitcoin
Altcoin

Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers

De Bitcoin koers is de week begonnen met een kleine daling, maar opmerkelijk genoeg doet de digitale munt het momenteel beter dan de aandelenmarkten. Afgelopen week kondigde de Amerikaanse centrale bank aan dat de rente op hetzelfde niveau blijft, maar voor het vervolg van 2023 en 2024 werd een donker scenario geschetst. Woensdag kruipt de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank weer achter zijn spreekgestoelte en dat kan weleens een cruciaal moment worden voor de Bitcoin koers.

Woensdag cruciaal voor Bitcoin?

Om het rentebesluit heen publiceert de Amerikaanse centrale bank ook allerlei verwachtingen over de rente voor de langere termijn. Hoewel ze er afgelopen woensdag voor kozen om de rente onveranderd te laten, is de verwachting bij de beleidsmakers van de belangrijkste centrale bank ter wereld dat de rente in 2023 nog éénmaal omhoog gaat.

Als gevolg daarvan viel onder andere de Amerikaanse techbeurs, de Nasdaq 100, met 3 procent naar beneden vanaf woensdag. Bitcoin bleef relatief sterk en wist de koers van 26.600 dollar te bewaken, maar is deze week wat minder begonnen met een relatief bescheiden daling naar de huidige koers van 26.100 dollar.

Woensdag kruipt Federal Reserve voorzitter Jerome Powell weer achter zijn spreekgestoelte en geeft hij mogelijk meer duidelijkheid over het rentebesluit en wat we de komende maanden van de Amerikaanse centrale bank kunnen verwachten.

Amerikaanse economie kwakkelt

Dat is overigens niet het enige wat mogelijk interessant is voor Bitcoin. Op dinsdag publiceert Amerika ook het consumentenvertrouwen en de verwachting is dat de cijfers daaromtrent ook de zwakte van de economie zullen reflecteren.

Die zwakte is dan weer bearish voor Bitcoin en de cryptomarkten in zijn algemeenheid. Een zwakke economie betekent namelijk dat mensen mogelijk hun banen gaan verliezen en dat maakt dat er minder ruimte is om te investeren in assets als Bitcoin.

Wat dat betreft komen er een paar spannende maanden aan voor de Bitcoin koers en gaan we zien of de digitale munt zijn spierballen ook dan kan blijven tonen. Zijwaartse koersactie en daarmee het behouden van de range van 26.000 tot 25.000 dollar zou al heel bijzonder zijn voor de digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers