Blockchain Nieuws

Walmart CTO gelooft in “grote toekomst” voor crypto-betalingen

De Chief Technology Officer van het grote Walmart, Suresh Kumar, is ervan overtuigd dat cryptocurrency-betalingen een grote toekomst tegemoet gaan. Tijdens de Yahoo Finance All Markets Summit van 17 oktober, legt Kumar uit dat hij en Walmart geloven dat crypto-betalingen belangrijk worden voor zowel fysieke als digitale goederen.

Ook de metaverse komt langs

Het kan tegenwoordig natuurlijk niet meer over crypto gaan bij grote partijen, of het woordje metaverse valt. Ook bij Walmart geloven ze dat de metaverse een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van het bedrijf. Met name voor de manier waarop consumenten producten ontdekken. Volgens Kumar zijn marketing en de metaverse een gouden combinatie en kan crypto daarbij een belangrijke rol spelen op het gebied van betalingen.

De uitspraken van Kumar zijn een goede verklaring voor de recente beslissing van het bedrijf om Walmart Land te stichten in de Roblox Metaverse. Hierin organiseert het bedrijf verschillende virtuele ervaringen zoals games, maar ook muziekfestivals, een reuzenrad en virtuele merchandise. Overigens zitten er op dit moment nog geen NFTs of andere vormen van crypto in de metaverse van Roblox.

Verschillende betaalopties

“Wij willen het voor klanten zo eenvoudig mogelijk maken om te betalen en dingen te kopen […] dat is waar crypto volgens mij een belangrijke rol in kan spelen. Bijvoorbeeld door het aanbieden van verschillende betaalopties en methoden”, aldus Suresh Kumar.

Walmart is volgens de geruchten al enige tijd bezig met het uitrollen van crypto-betalingen. Tot nu toe is het vooral vals alarm geweest, bijvoorbeeld na een nep-persbericht over een samenwerking met Litecoin van september vorig jaar.

Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 200 Bitcoin ATMs geïnstalleerd in de winkels van Walmart. Er zijn plannen om dat aantal uit te breiden naar 8.000 machines, maar daarvoor is het op dit moment nog te vroeg. Waarschijnlijk wachten ze daarvoor eerst de volgende bullrun af.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten