warren-buffet
Bitcoin

Warren Buffet profiteert enorm van bullmarkt Bitcoin

Investeringslegende Warren Buffet staat bekend als iemand die weinig ziet in Bitcoin en andere digitale assets. Ondanks dat investeerde de Amerikaan groots in Nu Holdings, een Braziliaanse neobank die ook cryptohandel mogelijk maakt voor zijn klanten.

Het begon met een investering van 500 miljoen dollar in 2021, gevolgd door een nieuwe investering van 250 miljoen dollar. Nu blijkt dat geen slechte keuze geweest van Warren Buffet.

Warren Buffet maakt winst op Bitcoin?

Het aandeel van Nu Holdings schoot in 2024 alleen al met bijna 50 procent omhoog en voor 2023 ging het om een stijging van bijna 100 procent voor de neobank.

Warren Buffet moet misschien niets van Bitcoin hebben, maar binnen zijn firma erkennen ze in ieder geval de potentie van de industrie. Ze houden ongeveer 40 procent van de aandelen van Nu Holdings vast, dus het gaat niet om een klein percentage.

Ook werd in 2022 bekend, na de investering van Buffet, dat het bedrijf 1 procent van zijn portfolio in Bitcoin zou investeren. Daarmee wilde het bedrijf zijn geloof in Bitcoin onderstrepen en laten zien aan hun klanten dat ze het niet alleen om de winst doen.

Zo kreeg Warren Buffet in 2022 dus indirecte blootstelling aan Bitcoin en daar zal hij niet ontevreden mee zijn op dit moment.

Warren Buffet en Bitcoin

De meest beroemde uitspraak van Warren Buffet over Bitcoin is waarschijnlijk dat hij de digitale munt ooit “rattengif in het kwadraat” noemde. Dat zijn natuurlijk geen uitspraken van iemand die verwacht ooit één dollar van zijn geld te investeren.

Met Nu Holdings is daar echter verandering in gekomen. Waarschijnlijk heeft het er ook mee te maken dat Warren Buffet richting de 100 gaat en hij binnen Berkshire Hathaway, de investeringsfirma, de regie langzaam uit handen geeft.

De jongere generatie binnen het bedrijf zal meer feeling hebben met Bitcoin en er mogelijk iets in zien wat Buffet niet ziet (of niet wil zien). Overigens is Nu Holdings geen enorme investering voor Buffet, want de totale marktwaarde van Berkshire ligt op 908 miljard dollar.

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten