Bitcoin, BTC
Bitcoin

Wat gebeurt er bij de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF?

Het is je vast niet ontgaan dat het grote BlackRock even geleden een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende bij de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC). Een ETF is een financieel product dat het voor investeerders mogelijk maakt om blootstelling te krijgen aan een asset, zonder deze direct te bezitten. In het geval van een Bitcoin ETF zou het voor investeerders heel makkelijk worden om indirect Bitcoin te kopen.

Maar wat zou er gebeuren als de Spot Bitcoin ETF er daadwerkelijk komt?

Laag risico op hacks en verliezen

Een Spot Bitcoin ETF zou het voor investeerders eenvoudig maken om in Bitcoin te investeren, zonder dat er een grote kans op verliezen is door bijvoorbeeld hacks, andere vormen van diefstal of simpelweg het verliezen van Bitcoin.

Het zou kortom een veilige optie zijn om in Bitcoin te investeren.

Meer liquiditeit

Verder zou een Spot Bitcoin ETF de liquiditeit in de markt verhogen. Hoe meer investeerders de markt via de ETF betreden, hoe meer het handelsvolume in Bitcoin toeneemt.

Deze toename van de liquiditeit zorgt voor een stabielere Bitcoin koers en minder volatiliteit, waardoor de digitale munt in theorie een meer aantrekkelijke investering is voor particulieren en institutionele beleggers.

Verder zou de acceptatie van een Spot Bitcoin ETF in Amerika een vorm van erkenning zijn voor Bitcoin, wat de kansen op verder adoptie vergroot.

We zijn er nog niet

Maar we zijn er nog niet, want de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat voorlopig op zich wachten. De Amerikaanse toezichthouder keurde tot nu toe iedere aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF af.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag of de entree van BlackRock daar iets aan kan veranderen. We denken van wel, maar zeker weten doen we het natuurlijk nooit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen