NFT Nieuws

NFT Nieuws

Wat is de ApeCoin en hoe krijg je het?

Degene die in het bezit zijn van een NFT van de de Bored Ape Yacht Club maken nu aanspraak op ApeCoin.Wat is ApeCoin?

ApeCoin is een op Ethereum-gebaseerde munt van het groeiende Bored Ape Yacht Club ecosysteem. De nieuwe munt is gisteren gelanceerd voor NFT-houders. Inmiddels zijn er al zo’n 93 miljoen munten geclaimd. Dat is momenteel ongeveer €735 miljoen waard.

De huidige Bored Ape en Mutant Ape NFT houders zullen in eerste instantie het meest profiteren, gezien het feit dat ze allemaal een gratis voorraad van waardevolle munten krijgen die ze kunnen verkopen. Iedereen kan ApeCoin kopen op populaire exchanges. Volgens het team achter APE liggen er plannen in het verschiet voor de munt, waaronder exclusieve games en diensten.

Er zijn er in totaal 1 miljard Apecoin. CoinMarketCap meldt dat ongeveer 28% momenteel in omloop is. Een groot deel van de totale voorraad zal in de komende jaren geleidelijk onvoorwaardelijk worden.

Hoewel ApeCoin de officiële munt is van de Bored Ape Yacht Club en fungeert als een beloning voor houders van Bored Ape NFT’s, echter is het niet gemaakt door Yuga Labs, het team achter de Bored Apes.

In plaats daarvan is het gecreëerd door de ApeCoin DAO. Dit is een nieuwe gedecentraliseerde autonome organisatie. DAO is opgericht om de munt en de roadmap te besturen. Gebaseerd op tweets van mensen van Yuga en bestuursleden, is er duidelijk veel aandacht besteed aan een precieze en uniforme berichtgeving.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Wie krijgt de nieuwe munt?

ApeCoin DAO heeft een aantal prominente mensen uit de cryptogemeenschap gerekruteerd om deel te nemen in het eerste bestuur. Voorbeelden hiervan zijn Reddit mede-oprichter Alexis Ohanian en FTX’s Amy Wu. Zij zullen zes maanden een bestuur vormen voordat de APE-houders stemmen voor de volgende leden.

Als je in het bezit bent van een Bored Ape Yacht Club of Mutant Ape Yacht Club NFT, dan kun je een bepaalde hoeveelheid munten claimen op de officiële ApeCoin website.

Voor originele Bored Ape bezitters, komen de 10.094 munten neer op meer dan €72.490 aan ApeCoin. Voor Mutant Ape bezitters, zijn de 2.042 munten op dit moment ongeveer €14.870 waard. Als je een Kennel Club NFT en een Bored of Mutant Ape hebt, krijg je bonus munten voor het bezitten van de dog NFT.

Van de volledige voorraar zal 15% worden toegewezen aan NFT houders. Nog eens 47% van de voorraad zal worden toegekend aan de DAO schatkist. Daarbovenop gaat 15% naar Yuga Labs, nog eens 8% gaat naar de vier oprichters van Yuga Labs, en 14% gaat naar andere ApeCoin launch bijdragers. Daarnaast zal 1% van de voorraad gedoneerd worden aan de Jane Goodall Legacy Foundation.

Voor degenen die geen Bored Ape NFT hebben en niet hebben geholpen de Bored Apes of ApeCoin tot leven te brengen, wordt de munt momenteel verhandeld op verschillende exchanges. Opmerkelijke beurzen zoals Coinbase, FTX, en Gemini hebben APE genoteerd.


Waar dient ApeCoin voor?

ApeCoin is een gedecentraliseerde munt die kan worden gebruikt voor betalingen en transacties binnen Web3 apps van alle soorten. Zelfs soorten die niet gemaakt of beheerd zijn door Yuga Labs of gerelateerd aan de Bored Ape Yacht Club.

Omdat ApeCoin wordt bestuurd door een DAO, zullen houders de mogelijkheid hebben om te stemmen op voorstellen van de gemeenschap die de toekomst van de munt bepalen. Er zijn bijvoorbeeld al beleidsvoorstellen met betrekking tot zaken als het ecosysteem en staking beloningen.

Crypto spelmaker Animoca Brands heeft plannen aangekondigd om APE te integreren in een “geheim project” van de Bored Ape Yacht Club. Het lijkt verbonden te zijn met de recente lancering van een website, somethingisbrewing.xyz, die info van geïnteresseerden verzamelt.


Hoe ziet de toekomst voor ApeCoin houders eruit?

Ondertussen heeft ontwikkelaar nWay aangekondigd dat het APE zal gebruiken in een play-to-earn spel gebaseerd op de Bored Ape Yacht Club. ApeCoin DAO heeft gezegd dat sommige toekomstige functies exclusief gereserveerd zullen zijn voor APE-houders. Voorbeelden hiervan zijn aankomende spellen en diensten.

Er komt mogelijk nog veel meer aan. E11EVEN Residencies in Miami zal bijvoorbeeld APE betalingen accepteren. Ook de in Florida gevestigde brouwerij SaltWater Brewery heeft hetzelfde aangekondigd voor haar bier.

Als gedecentraliseerd munt, kan APE worden overgenomen door een breed scala aan bedrijven en projecten. En dat is het doel voor de ApeCoin DAO: hoe nuttiger het is, hoe waardevoller het kan worden. Met de Web3 industrie is ApeCoin potentieel nog in de prille beginfase. APE houders kunnen alleen maar hopen dat het een populaire betaalmethode wordt voor de metaverse.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten