ApeCoin
Altcoin, ApeCoin

Wat is de reden van de enorme ApeCoin prijsstijging?

De ApeCoin prijs is in de afgelopen week razendsnel gestegen. De koers piekte vannacht zelfs even tot een hoogtepunt van $27, maar wat is de reden van de enorme ApeCoin prijsstijging?

De enorme ApeCoin koersstijging

De ApeCoin koers is de afgelopen week flink aan het pieken. Vannacht steeg de APE koers zelfs even tot een hoogtepunt van $27. Sindsdien is de prijs weer wat teruggezakt, waardoor de prijs van 1 APE token op het moment van schrijven rond de $22,60 ligt. Ondanks de kleine terugval ligt de ApeCoin prijs nog altijd 60% hoger dan een week geleden.

ApeCoin koers 29 april
APE prijs grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is de reden van de ApeCoin prijsstijging?

ApeCoin is een governance-token en dat betekent dat APE investeerders binnen de ApeDAO voorstellen doen en ook stemmen over de voorstellen. Als je lid wil zijn van de Ape-community dan moet je een aantal APE-tokens bezitten.

Aangezien er een aantal belangrijke voorstellen in de lucht hangen, en deze precies samengaan met de huidige prijsstijging, lijkt het erop dat investeerders meer ApeCoin tokens kopen om stemrecht te hebben.

Er zijn momenteel drie Ape Improvement Proposals (AIP) waarover op 4 mei wordt beslist. Zo gaan de AIP-21 en AIP-22 over het staken van de ApeCoin-token. Ook wordt er beslist over het AIP-7 voorstel. Dit voorstel stelt een wijziging voor in de manier waarop waarop discussies binnen de DAO worden geformaliseerd. Naast deze drie actieve voorstellen zijn ook twee aanvullende AIP’s in behandeling.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?