shiba inu
Dogecoin, Shiba Inu

Wat is er aan de hand? Whales halen miljoenen aan SHIB en DOGE van exchange

Het onderzoeksplatform Whale Alert heeft een interessante ontwikkeling aangekondigd. Binnen 24 uur is een aanzienlijke hoeveelheid van de memecoins Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) verplaatst. Het gaat om 800 miljoen DOGE en 2,7 biljoen SHIB, die van de bekende exchange Robinhood naar onbekende wallets zijn overgezet.

De 800 miljoen DOGE tokens werden in twee afzonderlijke transacties van elk 400 miljoen tokens overgedragen van de onbekende wallet “DEgDVF”. De totale waarde van deze digitale munten bedroeg ongeveer $100,54 miljoen. Wallet “DEgDVF” bezit momenteel maar liefst 31 miljard DOGE, met een waarde van $4,17 miljard, wat het een van de grootste DOGE-houders maakt.

De 2,7 biljoen SHIB tokens werden overgedragen naar de wallet “0x40B3”. De waarde van deze SHIB tokens ten tijde van de transactie was $48,3 miljoen. Deze wallet bezit nu 36,6 biljoen SHIB tokens met een marktwaarde van $654 miljoen.

Mogelijke redenen en gevolgen van de transacties

De reden achter deze transacties is nog niet duidelijk. Het is mogelijk dat Robinhood zelf de tokens strategisch heeft verplaatst naar cold storage. Dergelijke offline opslag van cryptovaluta is over het algemeen veiliger tegen hacks en diefstal dan online wallets.

Bovendien betekent het verplaatsen van grote hoeveelheden SHIB en DOGE naar onbekende wallets dat deze tokens niet onmiddellijk beschikbaar zijn voor verkoop op de markt. Dit kan leiden tot een vermindering van de verkoopdruk, wat mogelijk een positieve invloed heeft op de prijs van deze tokens.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?