Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Wat is Filecoin en waarom stijgt de prijs zo snel?

De altcoin Filecoin heeft al een duizelingwekkende prijsstijging achter de rug en deze lijkt vooralsnog niet tot stilstand te komen. Hoe kan dat en wat is Filecoin nou eigenlijk?


Wat is Filecoin?

Filecoin is een gedecentraliseerd netwerk voor gegevensopslag. Met het platform kunnen gebruikers hun overtollige digitale ruimte verkopen. De community kan de FIL token gebruiken om transacties uit te voeren in het Filecoin-netwerk. 

Filecoin streeft ernaar om gegevens op een gedecentraliseerde manier op te slaan. In tegenstelling tot cloud-opslag bedrijven zoals Amazon Web Services of Cloudflare, die gevoelig zijn voor de problemen van centralisatie. Filecoin maakt gebruik van zijn gedecentraliseerde aard om de alle gegevens te beschermen.

In de afgelopen 7 dagen is de FIL koers met meer dan 130 procent gestegen. In de afgelopen 30 dagen boekt de munt zelfs een koersstijging van 481 procent.

Filecoin koersverloop – Bron: Tradingview

Institutionele groei

Een deel van de koersstijging is te wijten aan het feit dat crypto vermogensbeheerder Grayscale een Filecoin-trust heeft gelanceerd. Hiermee wordt het mogelijk voor institutionele bedrijven om FIL-tokens te kopen. Twee weken na de introductie trok de trust interesse van reguliere investeerders. Gegevens van ByBt.com tonen aan dat “the Grayscale Filecoin Trust” 45.550 FIL aan zijn reserves heeft toegevoegd.

Grayscale Investments FIL Holdings. Source: ByBt.com
Grayscale FIL Holdings. Bron: ByBt.com

Ook handelaren zagen hun kans en begonnen massaal FIL-tokens te kopen. pikten de accumulatie van FIL op. De koers begon razendsnel te stijgen waardoor het vandaag al met meer dan 40 procent is gestegen.

De stijging viel ook samen met het nieuws van The9. De in Shanghai gevestigde exploitant van online games tekende een contract van $2 miljoen aan Filecoin-miningmachines. Het ging ook akkoord met een hosting overeenkomst met een miningserviceprovider van Filecoin.


Kan de FIL koers verder stijgen?

De vraag die iedereen zich nu stelt is of de FIL-prijs zal blijven stijgen. De relatieve sterkte-indicator op de dagelijkse grafiek laat zien dat FIL op dit moment overgewaardeerd is. Dat betekent dat de kans aanwezig is dat de munt spoedig een bearish correctie zou kunnen ondergaan. Een grote sell-off zou de prijs kunnen laten crashen tot zijn vorige ondersteuningszone in de buurt van de $125. Ondanks dat zijn de fundamentele factoren nog altijd bullish.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten