Bitcoin

Weiss ratings is bullish – Bitcoin prijs van $70k is mogelijk

Het bedrijf Weiss Ratings heeft de belangrijkste redenen uiteengezet waarom beleggers bullish zouden moeten zijn over de Bitcoin. Ze verwachten zelfs dat de Bitcoin prijs volgend jaar rond de $70.000 zal liggen.


Waarom Weiss Ratings bullish is over de Bitcoin

De analisten van Weiss, genaamd Bruce Ng en Juan Villaverde, hebben vorige week uitgelegd waarom beleggers bullish zouden moeten zijn over de Bitcoin. Dit ondanks we nu in een zijwaartse consolidatiefase zijn beland.

Een van de drie belangrijke redenen waarom de analisten optimistisch zijn over Bitcoin komt voort uit een prijsvoorspelling op basis van de stock-to-flow analyse (S2F). Het populaire prijsmodel wijst op een grote rally in de komende 12 maanden.

Ng en Villaverde geven aan dat het model gebaseerd is op het gezond verstand. Dit houdt in dat hoe schaarser een product is, des te waardevoller het wordt. Hier wordt aan toegevoegd dat schaarste wordt gemeten door circulerend aanbod. Zo heeft goud bijvoorbeeld een S2F van 62. Dit nummer geeft het aantal jaren van productie er nodig is om even veel goud te delven als dat er boven de grond is.

Na de Bitcoin halving, die plaatsvond in mei, worden er elke 10 minuten 6,25 nieuwe Bitcoins gemined. Dit betekent dat het S2F voor de munt nu op 56 ligt en dit zal alleen maar stijgen. Op deze manier wordt Bitcoin heel snel een grote rivaal voor fysiek goud.

De analisten voegden eraan toe dat eerdere Stock-to-flow voorspellingen redelijk goed aansluiten bij de werkelijke prijsprestaties van de Bitcoin. Zoals je kunt zien in de bovenstaande grafiek.

“Op basis van de geschiedenis van de halving, zegt de huidige S2F-analyse dat de Bitcoin de $70.000 zou moeten bereiken. Dit zou ergens rond medio 2021 moeten gebeuren. Zelfs als het maar half goed blijkt te zijn, zou je nog steeds je geld kunnen verdrievoudigen.”


De overige redenen voor de bullish Bitcoin

De analisten van Weiss Ratings hebben nog twee andere redenen benadrukt. Dit zijn de ‘kwantitatieve versoepeling’ en institutioneel geld dat naar crypto valuta stroomt. De covid-19 pandemische omgeving heeft de Federal Reserve ertoe gezet om in slechts 13 weken $2,9 biljoen aan nieuw papiergeld te drukken. Dit komt neer op ongeveer $22 miljoen per minuut. Mede hierdoor voorspellen de analisten dat investeerders hun geld in de Bitcoin en goud zullen storten als een safe haven wanneer ze het vertrouwen in papiergeld verliezen.

De laatste belangrijke factor waar Ng en Villaverde zich op richtten, was de toenemende interesse in crypto valuta bij institutionele beleggers. Bijvoorbeeld door Paul Tudor Jones, die ongeveer $210 miljoen van zijn eigen geld in de Bitcoin investeerde. Daarnaast heeft Grayscale de laatste tijd enorm veel Bitcoins opgekocht. De analisten waren van mening:

”De enorme hoeveelheid geld van institutionele omvang die stroomt naar een kleine markt zoals de Bitcoin, kan explosieve effecten hebben.”

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85