Bitcoin

Welke Bitcoin prijsniveaus moet je in de gaten houden?

Bitcoin heeft het nog altijd zwaar en worstelt om boven de $50.000 te blijven. Betekent dit dat er een nieuwe BTC crash aan zit te komen?


$51.600 is het belangrijkste niveau om naar te kijken

De prijs van de Bitcoin blijft nu al een tijdje schommelen tussen de $48.000 en de $51.000. Daarmee kan het niet boven het weerstandsniveau van de $51.600 komen.

Analisten vertellen dat de kans op een correctie toeneemt, als de Bitcoin op de korte termijn het weerstandsniveau van $51.600 niet weet terug te winnen. Volgens Josh Olszewicz, een crypto handelaar en technisch analist, fungeert het $51.600 niveau momenteel als een sterk weerstandsniveau.

Om het hoogste punt ooit van $58.000 opnieuw te testen en een potentiële rally richting de $62.000 te starten, moet de Bitcoin op korte termijn de $51.600 doorbreken. Aldus Josh Olszewicz.

Als BTC dit niveau niet op korte termijn weet te doorbreken zou dit kunnen resulteren in een koersdaling richting de lagere ondersteuningsgebieden die rond de $42.000 liggen. Het ondersteuningsgebied van de $42.000 is een sleutelniveau. Dit komt omdat het de top van de vorige rally markeert. Op 8 januari piekte de prijs van de Bitcoin op $42.085 en zag daarna een steile correctie.


Whale clusters vertonen vergelijkbare ondersteuningsniveaus

Analisten van Whalemap vertellen dat er whale clusters liggen op $48.500 en $46.500. Dat betekent volgens de analisten dat deze niveaus voor nu enige steun zouden moeten bieden voor BTC.

Whale clusters – Bron: Whale map

Gaat de Bitcoin prijs dalen naar $42K?

De Bitcoin heeft de neiging om liquiditeit te zoeken na een langdurige consolidatie. Wat betekent dat het kan dalen om kooporders in lagere ondersteuningsgebieden te vervullen die uiteindelijk een nieuwe rally kunnen veroorzaken. Dit zou kunnen betekenen dat de BTC prijs op korte termijn daalt richting het grote ondersteuningsgebied van $41k – $42k en vanuit daar stijgt richting de weerstand van $54k.

De belangrijkste niveau’s om op te letten zijn nu dus als volgt:

  • Korte termijn weerstand van $51.6k
  • Grotere weerstand van $54k
  • Whale clusters van $48,5k, $46k
  • en de grote ondersteuning van $42k

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?