WeTransfer (WE) Logo
NFT

WeTransfer gaat NFT’s lanceren met Blockchainpartner Minima

WeTransfer, de online dienst voor het delen van (grote) bestanden, is een samenwerking gestart met het blockchain-platform Minima. Samen willen ze NFT’s op het WeTransfer-netwerk gaan lanceren.

NFT’s via de WeTransfer-app

Door de samenwerking kunnen gebruikers van WeTransfer vanaf binnenkort rechtstreeks NFT’s vanaf hun smartphone genereren. Dit kan dan via de WeTransfer-app.

Minima is een Layer-1 Blockchain en peer-to-peer-netwerk, speciaal voor het maken, delen en verkopen van digitale activa zoals NFT’s. Het is benoemingswaardig dat het platform nog in de testnetfase zit, maar dat zal naar verluidt niet heel lang meer duren. Na deze fase zal het in maart beschikbaar worden gesteld aan 180 landen. Een woordvoerder van WeTransfer zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

WeTransfer is verheugd om samen te werken met Minima, wiens visie sterk is afgestemd op de onze om mensen naadloos met elkaar te verbinden en innovatie en creativiteit te faciliteren zonder privacy op te offeren.

Creatie van eigen activa

Met de Minima Coin, de native token voor de blockchain, maakt het voor gebruikers mogelijk om peer-to-peer overdrachten uit te voeren, zonder dat hier een derde partij tussen hoeft te komen. De NFT-mining-service stelt Minima-coöperatieve gebruikers in staat om hun eigen activa te creëren en deze op het netwerk te delen. De CEO van Minima, Hugo Feiler, zei het volgende over de samenwerking:

Als partnerschap kijken wij ernaar uit om de ontwikkeling en versnelling van creativiteit te ondersteunen in het digitale tijdperk waarin individuen het eigendom en de controle over hun werk behouden. Deze samenwerking zal het praktische gebruik van NFT-technologie onderzoeken, iets dat niet alleen de crypto-industrie interesseert, maar ook een testcase zal zijn om het potentieel van een bredere acceptatie van deze innovatieve digitale tool aan te tonen.

Ook kunnen er door creators royaltybetalingen geïnd worden voor iedere verkoop én wederverkoop van hun NFT’s. Om de service te gebruiken, moeten gebruikers echter wel een Minima-code uitvoeren.

WeTransfer dominante positie

WeTransfer heeft nog altijd een dominante positie op de markt voor het verzenden en delen van bestanden. Volgens recente gegevens gebruiken meer dan 70 miljoen mensen WeTransfer om elke maand ongeveer 2 miljard bestanden te verzenden. Het toevoegen van NFT-functies aan zo’n uitgebreide gebruikersgroep zou een aanzienlijk aantal mensen over de hele wereld blootstellen aan Web3-technologie.

NFT’s en NFT-platforms zijn een populaire keuze geweest voor veel bedrijven die hun aanbod willen verbeteren in de Web3-ruimte. Bijvoorbeeld, het fantasy-sportplatform Sorare heeft recent een overeenkomst gesloten met de Premier League om officiële digitale sportkaarten van spelers van alle 20 Premier League-clubs te verkopen. Ondanks de uitdagingen van 2022, maakt de NFT-markt geleidelijk weer een weg naar de mainstream, zoals blijkt uit de recent gelanceerde OpenSea NFT-toolkit om videomakers te helpen.

NFT nieuws

Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken