Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Wetsvoorstel in Japan goedgekeurd om uitgifte van stablecoins te beperken aan banken en trustmaatschappijen

Japan gaat een stap verder met zijn crypto-regelgeving. Er is een wetsvoorstel goedgekeurd die de uitgifte van stablecoins en andere digitale activa waarvan de waarde aan fiat-valuta’s gekoppeld zijn or gestabiliseerd zijn door een algoritme beperkt tot banken en trustmaatschappijen.

Uitgifte van stablecoins wordt beperkt

Het goedgekeurde wetsvoorstel bepaalt in feite dat de uitgifte van stablecoins beperkt wordt tot erkende banken, geregistreerde geldtransferagenten en trustmaatschappijen in Japan. Het introduceert hiernaast ook een nieuw registratiesysteem voor financiële instellingen om dergelijke activa’s uit te geven en voorziet in maatregelen tegen het witwassen van geld.

Het wetsvoorstel is specifiek bedoeld om investeerders en het financiële systeem in het land te beschermen tegen risico’s die komen kijken bij de snelle acceptaties van stablecoins.

Naar verluidt gaat het nieuwe wettelijke kader in 2023 officieel van kracht. Hierdoor is er nog tijd om met alle betrokkenen een uitgebreid plan te maken hoe dit precies ten werk zal gaan.

Het grote voorbeeld waardoor Japan hier nu voor kiest is de recente crash van Terra, waarvan de waarde in korte tijd met ruim 99% daalde. Ook de gekoppelde Terra-stablecoin, Terra USD (UST), verloor gedurende deze crash zijn 1:1-waarde aan de Amerikaanse dollar ($).

Niet alleen UST had echter met problemen te maken, want ook andere algoritmische stablecoins (waaronder DEI) verloren hun dollarkoppeling. Het is nog niet bekend of meer stablecoins in de nabije toekomst een soortgelijk lot zullen zien.

Regulatie nieuws

Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie Singapore geeft 3 crypto-bedrijven goedkeuring voor licentie
Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta Centrale Bank Qatar in fundamentele fase voor lancering Digitale Valuta
WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten