shiba inu
Dogecoin

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs

Dogecoin (DOGE) ondervindt momenteel een forse waardecorrectie. In de recente marktcrash zag Bitcoin (BTC) een waardevermindering van ongeveer 15% ten opzichte van zijn hoogtepunt in maart, terwijl Dogecoin maar liefst met 32% daalde. Als reactie hierop heeft een zogenaamde ‘whale’—een grote speler op de cryptomarkt—een aanzienlijke hoeveelheid DOGE van een beurs verwijderd.

Deze beweging, gedocumenteerd door Whale Alert, omvatte de overdracht van 350 miljoen DOGE, wat ten tijde van de transactie een geschatte waarde van ongeveer 53 miljoen dollar vertegenwoordigde. Deze overdracht vond plaats via vier aparte transacties. De desbetreffende whale had zijn Dogecoins gestald op de handelsplatformen Robinhood en Binance en heeft ze vervolgens verplaatst naar een niet nader gespecificeerde wallet.

Is dit een goed of een slecht teken?

Het verplaatsen van tokens van een beurs naar externe wallets wordt over het algemeen beschouwd als een positief teken. Dit fenomeen duidt erop dat de eigenaren van de tokens vertrouwen hebben in hun langetermijnwaarde, omdat tokens die buiten een beurs worden gehouden minder vloeibaar en dus minder makkelijk verhandelbaar zijn.

Dit kan wijzen op een strategie van de tokenbezitters om niet snel te verkopen en in plaats daarvan te speculeren op toekomstige prijsstijgingen.

Dogecoin toont veerkracht

Een ander positief signaal voor investeerders in de meme coin is dat de token opvallend liquide blijft, ondanks zijn recente daling. Data van de institutionele crypto exchange FalconX laat zien dat Dogecoin, maar ook zijn concurrent Shiba Inu (SHIB), veerkracht tonen. Ondanks de dalingen blijft het handelsvolume van de projecten hoog. 

In maart piekte het dagvolume van memecoins bijna op $6 miljard, hoewel dit tijdens de recente prijsdalingen tot $3 miljard terugviel, is het volume echter nog steeds significant hoger dan de $500 miljoen van januari. FalconX benadrukt dat de cijfers erop wijzen dat meme coins meer uithoudingsvermogen kunnen hebben dan vaak wordt aangenomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?