Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto whale koopt $16 miljoen aan Bitcoin na de crash

De Bitcoin koers zat deze week gigantisch in de problemen, maar één rijke investeerder trekt zich daar niets van aan. Loononchain, een blockchain-analysebedrijf, wist een whale te spotten die na de crash voor 16 miljoen dollar aan Bitcoin opkocht.

Dat markeerde al de derde keer dat de whale in kwestie een flinke aankoop deed. Vanaf het begin van december wist de whale al voor 59 miljoen dollar aan Bitcoin te verzamelen.

9 procent van alle Bitcoin

Eerder wist Ki Young Ju van CryptoQuant al te vertellen dat nieuwe Bitcoin whales inmiddels 9 procent van de volledige supply in handen hebben. In totaal zou het om 1,8 miljoen Bitcoin gaan. Veel van die whales zijn natuurlijk geboren na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs, die ook bij die 9 procent inzitten.

Tegen de huidige koersen gaat het voor die 1,8 miljoen Bitcoin om ruim 110 miljard dollar aan kapitaal.

Naast de Spot Bitcoin ETFs draagt ook Mr. 100 zijn steentje bij. Dit is een mysterieuze whale die zijn Bitcoin per 100 stuks opkoopt. Vrijwel iedere dag koopt Mr. 100 een paar honderd Bitcoin op uit de markt.

Tot nu toe is het nog niet duidelijk wie of wat er precies achter deze wallet zit. Het zou dus zomaar eens een hele rijke oliesjeik uit het Midden-Oosten kunnen zijn.

Bitcoin in de herstelmodus

Na een paar dramatische dagen lijkt Bitcoin vandaag weer voorzichtig te herstellen. Terwijl de koers vannacht nog binnenkwam op 61.500 dollar, staat er nu alweer een koers van ongeveer 64.000 dollar op de borden.

Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we vanaf hier weer omhoog kunnen kijken, maar het is in ieder geval een positief signaal. Alles bij elkaar gaat het vanaf de bodem van vannacht om een stijging van ongeveer 4 procent en dat is natuurlijk hoopgevend.

Het zou kunnen dat de markt zich realiseert dat de halving nu echt voor de deur staat. Ergens dit weekend moet het gaan gebeuren. Voor nu staat de halving op de planning voor 19 april om 23.05u Nederlandse tijd.

Gisteren zou de halving echter nog in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvinden. Alles hangt natuurlijk af van het tempo waarop de miners blokken produceren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten