Dogecoin koers
Dogecoin

Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?

Een opmerkelijke transactie heeft recentelijk plaatsgevonden op het Dogecoin (DOGE) netwerk, volgens gegevens van het social media-account Whale Alert. Ongeveer 150 miljoen DOGE tokens zijn overgebracht van het Amerikaanse handelsplatform Robinhood.

Deze aanzienlijke overboeking suggereert dat grote investeerders, ook bekend als whales, massaal Dogecoin aan het verzamelen zijn terwijl de koers aanzienlijke correcties ondergaat. Dit zou kunnen duiden op een mogelijke voorbereiding voor een ommekeer in de trend van DOGE.

In de afgelopen weken heeft de Dogecoin koers te maken gehad met aanhoudende dalingen. Zo stond de koers twee weken geleden nog boven de $0,22, maar is deze inmiddels met meer dan 24% gedaald naar een huidig niveau van $0,156.

Deze neerwaartse trend lijkt te passen binnen een grotere neergang in de gehele cryptomarkt. Andere vooraanstaande cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben eveneens forse prijsdalingen meegemaakt, met in de laatste 24 uur dalingen van respectievelijk 5,1% en 7,6%.

Whales kopen Dogecoin

De recente aankoop van miljoenen DOGE tokens wordt gezien als een bullish signaal voor de prijs van Dogecoin. Deze tokens, met een totale waarde van meer dan $26 miljoen, zijn verplaatst van de Robinhood exchange naar de Dogecoin blockchain.

Dit wijst erop dat een grote investeerder, of ‘whale’, actief tokens verzamelt terwijl de prijs van deze altcoin aanzienlijk lager is. Historisch gezien duidt de aankoop van grote hoeveelheden munten door whales vaak op een verwachte prijsstijging. Deze vermogende adressen worden beschouwd als het ‘slimme geld’ in de cryptomarkt en hebben de capaciteit om significante invloed uit te oefenen op de marktprijzen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Staat X op het punt om Dogecoin te integreren?
Waarom stijgt de Dogecoin koers vandaag?
Dogecoin koers van $0,25 in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten