Bitcoin (BTC) Whale
Ripple

Whale stuurt miljoenen aan XRP naar exchange: Is een nieuwe crash in zicht?

De XRP koers krijgt vandaag harde klappen en staat met ruim 13 procent in het rood. Nu komt daar nog eens het nieuws overheen dat een gigantische whale voor miljoenen dollars aan XRP naar een beursplatform stuurde. Kunnen we nog een correctie verwachten voor XRP?

150 miljoen XRP naar Bithumb

Het altijd betrouwbare Whale Alert wist de transactie van de whale in kwestie te spotten. In totaal gaat het om een transactie van 150 miljoen XRP richting de Zuid-Koreaanse beurs. Tegen de huidige koersen is die transactie ongeveer 75 miljoen dollar waard.

Overigens betekent dit natuurlijk niet per definitie dat de whale ook van plan is om zijn XRP te verkopen op Bithumb. Het kan zijn dat hij ze daar gewoon even wil bewaren. In de meeste gevallen is het echter slecht nieuws.

Waarom zou je anders je vermogen richting een beurs sturen? De meeste investeerders doen dat natuurlijk om te verkopen. Wat dat betreft zou het zomaar kunnen dat we nog een gigantische correctie voor XRP krijgen.

27 miljoen dollar aan liquidaties

Naast de daling voor XRP zagen we uiteraard ook een gigantische bak aan liquidaties bij de beurzen. In totaal gingen er voor 27,39 miljoen dollar aan short en met name longposities naar de haaien door de gigantische daling die we plotseling zagen.

Ruim 87 procent van de 27,39 miljoen bestaat uit geliquideerde longposities, zo blijkt uit de data van Coinglass. Bybit, Binance en OKX waren de grootste beurzen wat dat betreft. Bij ieder van de beurzen werd er voor minstens 7 miljoen dollar geliquideerd.

Wat we de komende periode van XRP kunnen verwachten is lastig te zeggen. Het leek weer even goed te gaan met het project, maar inmiddels zijn de stijgingen van na de rechtszaak weer compleet ingeleverd.

Heeft XRP nog wel toekomst? De doorgewinterde investeerders in het project zullen beweren van wel, maar deze daling vormt een fikse tegenvaller voor het project.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Zorgen om Ripple en XRP: Waarom ze ongegrond zijn
Dit is waarom Ripple (XRP) één van de meest verhandelde Crypto’s is
XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit