ripple, xrp
Ripple

Whales kopen 360 miljoen XRP, gaat de koers stijgen?

Whales lijken op dit moment extreem bullish over XRP, want deze machtige investeerders kochten over een tijdsbestek van ongeveer zeven dagen voor 223 miljoen dollar aan XRP. Nu is natuurlijk de grote vraag wat die aankoop gaat betekenen voor de XRP koers. Tot nu toe stelt de munt teleur in 2023 en verloor het zelfs zijn 4e plek aan Solana, dat maar blijft stijgen en stijgen.

Ripple consolideert boven horizontale steun

Op de weekgrafiek zien we dat XRP voorzichtig is begonnen met stijgen rond een stijgende steunlijn, die sinds mei 2022 in de grafiek te vinden is.

De lijn in kwestie is al meerdere malen gevalideerd en de laatste keer was in maart 2023 (groene pijl). Sindsdien is de XRP koers wat harder gaan stijgen op basis van de steilere trendlijn.

Op dit moment handelt de koers boven een belangrijke horizontale steunzone voor de munt (grijze vlak in de grafiek). Verder is ook de Relative Strength Index (RSI) van Ripple bullish, omdat deze boven de 50 staat, wat over het algemeen betekent dat de bulls in controle zijn over de koers.

Volatiliteit op komst voor XRP?

Als je het aan de populaire crypto-handelaar Dom vraagt, dan duurt het niet lang meer voordat XRP naar de bovenkant uitbreekt en begint met stijgen.

“Ik kan me geen scenario voorstellen waarin dit naar beneden uitbreekt… Ik kan me alleen een explosieve uitbraak voorstellen. XRP is geen effect en staat al 9 jaar in de top 8, zelfs zonder de afgelopen bullrun een all-time high neer te zetten”, aldus Dom.

Je kunt het natuurlijk ook zien als een slechte ontwikkeling dat XRP er tijdens de vorige bullrun niet in slaagde om een nieuwe all-time high neer te zetten. Want wie kan jou garanderen dat het ditmaal plotseling wel gaat gebeuren voor de munt?

Niemand natuurlijk, want onzekerheid is inherent aan investeren in de financiële wereld.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?