Altcoin Nieuws

Whales kopen biljoenen PEPE op tijdens dip

Het rijkere gedeelte van de crypto-markt lijkt op dit moment gigantische hoeveelheden Pepe (PEPE) op te kopen, nadat de koers van de memecoin als een baksteen naar beneden is gevallen. We weten dit natuurlijk allemaal dankzij blockchain-technologie, wat het mogelijk maakt om het gedrag van investeerders op de blockchain in de gaten te houden.

Het analysebedrijf Loononchain wist drie whales te spotten die meer dan 2 biljoen PEPE kochten. Alles bij elkaar betaalden ze daar meer dan 4 miljoen dollar voor.

Flinke daling

Op het moment van schrijven handelt PEPE op een daling van 5,59 procent over het afgelopen uur. Staat het voor 32,54 procent in de min over de afgelopen 24 uur en voor de laatste zeven dagen staat er zelfs een daling van 40,57 procent op de borden. Wat dat betreft kunnen we met een gerust hart stellen dat de hype rondom PEPE in ieder geval heel even verdwenen is.

De market cap van het project staat alsnog op een indrukwekkende 443 miljoen dollar, wat natuurlijk gigantisch is voor een munt die eigenlijk geen fundamentele waarde heeft. Het lijkt erop dat PEPE op dit moment ook getroffen is door de algehele malaise van de markt.

Sinds de nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten gaat het niet goed met de markt. De inflatie blijft plakkerig en dat is geen goed teken voor de markt. Dat betekent namelijk dat de kans groot is dat de Federal Reserve de rente nog lang op het verhoogde niveau moet houden.

All-time high

Vreemd genoeg was het een week geleden nog één en al feest rondom PEPE. Op 5 mei bereikte het project met een koers van 0,00000431 dollar namelijk zijn voorlopige all-time high. Inmiddels staat het op 0,000001131 dollar en is het behoorlijk ver weggezakt van dat niveau. Je moet de huidige koers ongeveer maal vier doen om de all-time high weer te bereiken.

Mensen die op dat punt zijn ingestapt zullen wat dat betreft behoorlijk balen van de dalingen van de memecoin. Ben je niet ingestapt, laat het dan vooral een les zijn dat munten als PEPE geen middel zijn om snel rijk te worden.

De kans is veel groter dat je hier hard op verliest en dat is voor een hoop mensen nu pijnlijk duidelijk geworden. Al bestaat er natuurlijk altijd een kans dat de munt nogmaals aan een opleving begint, al is die kans in het geval van een memecoin als PEPE extreem onvoorspelbaar.

Altcoin nieuws

Waarom daalt de crypto markt vandaag?
BNB, Cardano, Solana en Polygon onderuit na aanval van SEC
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?