Shiba inu, SHIB
Pepe Coin, Shiba Inu

Whales kopen massaal Shiba Inu en Pepe op tijdens koersdaling

Terwijl de cryptomarkt tekenen van herstel vertoont, maken grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, van de gelegenheid gebruik om massaal tokens op te kopen.

Uit gegevens van blockchain-analyseplatform LookOnChain blijkt dat één specifieke whale met name grote hoeveelheden Shiba Inu (SHIB) en Pepe (PEPE) heeft aangeschaft.

Whales profiteren van lage koersen

De whale maakt slim gebruik van de huidige, relatief lage koersen. In totaal kocht deze investeerder 83,36 miljard SHIB en 101,8 miljard PEPE via cryptobeurs Binance.

De SHIB-tokens werden gekocht voor een gemiddelde prijs van $0.0000179, met een totale waarde van $1,49 miljoen. De PEPE-tokens werden aangeschaft voor $0.00000984 per stuk, wat neerkomt op een investering van iets meer dan $1 miljoen.

Memecoins blijven laag geprijsd

De prijzen van deze memecoins liggen relatief laag. Shiba Inu staat momenteel meer dan 61% lager ten opzichte van zijn lokale piek in maart dit jaar en zelfs bijna 80% onder zijn all-time high (ATH) van 2021. Ook PEPE is in de uitverkoop, met een koers die ruim 42% lager ligt dan de piek van afgelopen mei.

Totale bezittingen van de whale

Na deze transacties bezit de whale nu maar liefst 456 miljard SHIB, met een waarde van $8,16 miljoen, en 964 miljard PEPE, ter waarde van $9,49 miljoen. Naast deze memecoins heeft de investeerder ook Smooth Love Potion (SLP), de digitale munt van het blockchain-spel Axie Infinity, en Fetch.ai (FET), een project dat kunstmatige intelligentie (AI) wil maximaliseren met behulp van blockchaintechnologie, in zijn portfolio.

Optimisme onder whales

Hoewel de acties van whales misschien niet direct interessant lijken, kunnen zij met hun enorme kapitaal veel invloed op de markt uitoefenen. Dergelijke grote aankopen worden vaak gezien als een teken van vertrouwen in een specifiek project of munt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu doorbreekt belangrijk patroon: komt er een koersstijging van 342%?
Crypto-expert legt uit: Waarom Shiba Inu nooit $0,01 zal bereiken
Shiba Inu koers schommelt: Analisten voorspellen stijging in “Uptober”
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk