Litecoin

Whales kopen steeds meer Litecoins – Wat betekent dit?

Litecoin wordt steeds populairder, zeker bij grote investeerders. Dit is te zien aan de gegevens van Grayscale en Santiment. Wat kan dit betekenen voor de LTC prijs?


Beleggingen in Litecoin Trust stijgt met 1.800%

De Litecoin trust werd in maart gelanceerd en in augustus 2020 openbaar beschikbaar. Daarvoor konden alleen geaccrediteerde investeerders deelnemen. In het derde kwartaal steeg de instroom van beleggingen in de Litecoin Trust met 1.800%. Daarmee presteerde het aanzienlijk beter dan de rest van alle trusts van Grayscale.

Deze grote stijging geeft aan dat beleggers, waaronder hedgefondsen, hun blootstelling aan LTC willen vergroten. Volgens Arcane Research zijn Grayscale-producten de enige manier waarop Amerikaanse beleggers veilig kunnen deelnemen aan de cryptocurrency-markten.


Een bullish momentum voor Litecoin

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Litecoin rond de $67,30. LTC is de op zes na grootste cryptomunt en heeft een marktkapitalisatie van $4,4 miljard. De prijs van de munt is in de afgelopen week met meer dan 12% gestegen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Whales kopen massaal Litecoins

Wat opvallend is is dat het analysebedrijf Santiment aantoont dat het aantal grote LTC investeerders, met 10.000 tot 100.000 tokens, sinds november flink is gestegen. Zo’n toenemend aantal whales duidt vaak op een sterke prijsstijging.

Aantal LTC whales stijgt – Bron: Santiment

Het bullish momentum wordt versterkt door het feit dat er geen significante weerstandsbarrières zijn. Er is een kleine weerstand te zien in de buurt van $70. Als deze weerstand doorbroken wordt zal de munt geen weerstand ondervinden tot $77.