Ripple, xrp
Ripple

Whales vluchten naar XRP en kopen 52 miljoen tokens in 3 weken

Het lijkt erop dat XRP momenteel in trek is bij whales, want de grootste vissen binnen de crypto-oceaan accumuleren de token momenteel in een hoog tempo. In een tijdsbestek van 3 weken haalden de whales in kwestie 52 miljoen XRP tokens binnen. Die 52 miljoen XRP dragen een totale waarde van ongeveer 22,9 miljoen dollar.

Waarom doen whales dit?

De meest logische verklaring hiervoor is dat ze natuurlijk geloven in de toekomst van XRP. Mogelijk hebben deze entiteiten een gigantisch vertrouwen in de uitkomst van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Die rechtszaak speelt al sinds 2020 en draait om het vraagstuk of XRP kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wetgeving. Mocht dat het geval zijn, dan is de kans groot dat XRP van alle beurzen verdwijnt.

Je mag als crypto exchange namelijk geen effecten aan je platform noteren zonder daar de juiste vergunning voor te bezitten. We spreken van een effect als er een zeker winstverwachting aan een financieel instrument hangt, die afhankelijk is van de inzet van de uitgevende partij.

Mocht de rechter beslissen dat XRP als effect kwalificeert, dan is het feestje voor de token waarschijnlijk voorbij. Als XRP van de beurzen verdwijnt, dan blijft er natuurlijk weinig over van de waarde van de token. Maar de whales hebben schijnbaar een hoop vertrouwen in de rechtszaak.

Behoorlijke koersprestaties

Tot nog toe verloopt het jaar 2023 behoorlijk tot prima voor XRP, met een koerswinst van 39,48 procent. Daarmee kan het nog niet tippen aan de prestaties van Bitcoin, maar doet de munt het zeker niet onaardig. Het verdere verloop van dit jaar hangt waarschijnlijk grotendeels af van de rechtszaak.

De verwachting is dat de rechter zich ergens in 2023 uitspreekt over het vraagstuk. Dat zou voor investeerders een welkom stukje zekerheid zijn, want in principe zitten zij sinds 2020 al in een soort limbo.

Uiteindelijk is de SEC er om de investeerder te beschermen, dus dat is ook niet echt een wenselijke situatie te noemen. Voor alle partijen zou het wat dat betreft goed zijn als er snel duidelijkheid komt en dan hopen wij natuurlijk dat XRP de zaak in zijn voordeel weet te beslechten.

Ripple nieuws

Op Korte Termijn: Crypto Analist Voorspelt XRP Stijging naar $0,66
Crypto Analist: Als dit gebeurt, kan de Ripple (XRP) koers naar $4,50 schieten
Crypto analist voorspelt Ripple (XRP) prijsstijging naar $24
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43