Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Wiki-bijdragers mogelijk van plan om crypto-donaties te laten vallen

Wikimedia Foundation is in 2019 begonnen met het accepteren van donaties van crypto’s via Bitpay. Nu, drie jaar later, staat de non-profitorganisatie achter Wikipedia onder druk van bijdragers om de optie uit te schakelen. De reden? Zorgen over milieuproblemen.


Stoppen met acceptatie cryptocurrencies

Dit blijkt uit een nieuw voorstel van ‘Molly White’, waarin de stichting opgeroepen wordt om de stoppen met de acceptatie van cryptocurrencies als vorm van donatie. White is van mening dat de acceptatie hiervan de toezeggingen van Wikimedia om actieve inspanningen te leveren om de ecologische duurzaamheid te verbeteren tegen spreken.

White suggereerde tevens dat de acceptatie van crypto door Wikimedia en haar leden wordt weerspiegeld als een ‘goedkeuring van de cryptocurrency-ruimte’, terwijl hij opmerkt dat er risico’s zijn op schade aan de reputatie van de organisatie vanwege de voortdurende acceptatie van crypto.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Veel reacties op voorstel

Het voorstel heeft de nodige reacties opgeleverd, zowel positief als negatief. Zo steunde onder andere de Wiki-gebruiker ‘Gamaliel’ het voorstel. Ze schreef het volgende: “Het accepteren van cryptocurrency maakt een grap uit de toewijding van het WMF aan ecologische duurzaamheid.”

Aan de andere kant zegt Wiki-gebruiker ATDT dat het moeilijk te geloven is dat “het blijven accepteren van cryptocurrency-donaties in 2022 een bijzonder zinvol signaal is.” De gebruiker merkte op dat volgens die gedachtegang het accepteren van USD ($) een bevestiging is van de systemen van uitbuiting van arbeid en plundering van de natuurlijke omgeving die ten grondslag liggen aan het mondiale kapitalisme.

Alhoewel er velen zijn die zich verzetten tegen het uitschakelen van cryptocurrency-donaties, zijn ze momenteel nog wel in de minderheid. De pagina merkt echter op dat een beslissing niet zal worden genomen op basis van wat de meerderheid wil. In plaats daarvan zal een overeenkomst worden gesloten op basis van de gegrondheid van de aangevoerde argumenten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten