Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Wikipedia stopt na 8 jaar met crypto-donaties

Onlangs stemde diverse schrijvers op Wikipedia al tegen de acceptatie van donaties in cryptocurrencies. Nu lijkt dit ook echt te gaan gebeuren, na een periode van 8 jaar dat dit wel geaccepteerd werd.

Beslissing om crypto’s als donatiemiddel heroverwegen

De Wikimedia Foundation (WMF), de non-profitorganisatie achter de online encyclopedie Wikipedia, heeft na een uitvoerig overleg met verschillende belanghebbenden besloten om crypto-donaties niet meer te accepteren. Hiervoor konden diverse cryptocurrencies gedoneerd worden, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH).

Dit proces werd gestart door Molly White, een Wikimedia-editor. White begon een discussie binnen de Wikimedia-community waarin gevraagd werd om de beslissing om cryptocurrencies als donatiemiddel te accepteren, te heroverwegen. Dit heeft tot een discussie van 3 maanden geleid, van 10 januari 2022 tot 12 april 2022. Uiteindelijk stemde de meerderheid ermee in om het voorstel van White te ondersteunen. Van de in totaal 400 stemmen, stemde 232 tegen de acceptatie van crypto-donaties.

Crypto-donaties stopzetten

Molly White kwam vervolgens gisteren, op 1 mei 2022, met het nieuws dat Wikimedia het eens is met het voorstel en nu zullen stoppen met de acceptatie van crypto-donaties. Molly White zei het volgende:

“De Wikimedia Foundation heeft besloten om officieel te stoppen met het accepteren van cryptocurrency-donaties. De beslissing werd genomen op basis van een verzoek van de gemeenschap dat het WMF geen cryptodonaties meer accepteert, wat voortkwam uit een drie maanden durende discussie die eerder deze maand werd afgerond.”

In totaal ontving Wikipedia naar verluidt zo’n $130.000 aan crypto-donaties binnen, waarvan Bitcoin het meest gebruikt werd. Dit is circa 0,08% van zijn totale inkomsten. Het is benoemingswaardig dat alle crypto’s die gedoneerd werden direct omgezet werd naar de Amerikaanse Dollar ($).

Regulatie nieuws

Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie Amerikaanse wetgevers vragen 4 mining-bedrijven om informatie over hun energieconsumptie
Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten