Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Willy Woo: Komende 4 jaar kan het aantal Bitcoin-gebruikers laten groeien naar 1 miljard

Waar Bitcoin (BTC) over de afgelopen 12 maanden enorm gepresteerd heeft, wordt de digitale activa nu steeds vaker gebruikt als waardeopslag voor beleggers van alle klassen. Volgens Willy Woo, de bekende on-chain analist, is dit nog maar het begin van de instroom van nieuwe gebruikers.


Aankomende 4 jaar enorme groei in gebruikers-aantallen

Hij verwacht dan ook dat in de aankomende 4 jaar Bitcoin veel meer geaccepteerd zal gaan worden. Hiermee vergeleek Willy Woo Bitcoin met het internet. In termen van adoptie kan Bitcoin nu namelijk vergeleken worden met het aantal internet-gebruikers in 1997.

Toch verwacht Willy Woo dat Bitcoin sneller zal gaan groeien dan het internet destijds deed, namelijk in ongeveer 4 jaar tijd. Woo voorspelt dat over ongeveer 4 jaar 1 miljard mensen of bedrijven gebruik maken van Bitcoin. Het internet bereikte de 1 miljard in 2005, waardoor Bitcoin 2 keer zo snel zou groeien, volgens Willy Woo.

Deze verwachting lijkt echter ook in ieder geval gedeeltelijk reëel, want waar in 1997 nog niet iedereen verbonden was met het internet op een apparaat zo klein als een smartphone, is dat tegenwoordig wel anders. Vrijwel iedereen tegenwoordig is met het internet verbonden en kan zich inmiddels ook goed hiermee om. Dit zou dan ook voor moeten zorgen dat het aantal gebruikers van de top cryptocurrency sneller zou moeten kunnen groeien dan het internet destijds deed.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin wordt al meer geaccepteerd

Woo is hiermee positief gesteld over de toekomst van Bitcoin en de acceptatiegraad ervan. Hierbij stelt hij dat bijna 40% van alle BTC-eigenaren wereldwijd als kleine houder gezien worden. Dit zou suggereren dat er een eerlijkere verdeling is van de digitale valuta wanneer dit wordt vergeleken met fiat-valuta’s zoals de Euro (€) of de Dollar ($).

Verwacht wordt dat deze trend zich voortzet, want het aantal kleine investeerders groeit nog altijd gestaag door. Hiernaast groeit ook het aantal BTC-whales, met name door de (financiële) instituten die de markt nu betreden. Hierdoor vindt er momenteel een opleving plaats van nieuwe BTC-investeerders aan beide kanten; wat suggereert dat een bredere acceptatiegraad al optreedt.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten