Bitcoin stijgt
Bitcoin

Willy Woo: on-chain data is bullish voor Bitcoin

Als we de populaire on-chain analist Willy Woo mogen geloven, dan ziet het plaatje er momenteel bullish uit voor Bitcoin. De analist spreekt over een zogenaamde “price squeeze” waarvan momenteel de eerste fase is aangebroken.

We spreken van een short squeeze als een grote hoeveelheid handelaren short gaat op Bitcoin en de koers vervolgens explodeert.

Wat gebeurt er dan?

Op het moment dat jij short gaat op Bitcoin, dan leen je in feite Bitcoin van een handelsplatform om die meteen te verkopen. Door geleende Bitcoin te verkopen, speculeer je in feite op een daling van de koers. Als de koers vervolgens stijgt, dan wordt het steeds duurder voor jou om de Bitcoin terug te kopen.

Dat moet je uiteindelijk doen om de door jou geleende Bitcoin weer terug te geven. Als de koers teveel stijgt, dan kan het zijn dat jij geen financiële ruimte (onderpand) meer op jouw account hebt en de beurs jouw positie moet liquideren.

Tijdens een liquidatie moet jij VERPLICHT die Bitcoin terugkopen met het laatste beetje geld op jouw account. Als dat in één golfbeweging gebeurt voor een grote groep handelaren die short zitten op de Bitcoin koers, dan kan het dus zijn dat heel veel mensen op hetzelfde moment moeten inkopen.

Wat je dan krijgt is een zogenaamde short squeeze, waardoor de koers in een tijdsbestek van enkele minuten tot uren kan exploderen. Willy Woo lijkt nu wederom zo’n spectaculaire koersexplosie te verwachten voor Bitcoin.

Niet alleen maar positief

Vergeet echter niet dat Willy Woo de markt hiermee benadert vanuit één specifiek standpunt. Bitcoin is inmiddels een financiële asset van wereldformaat, waarbij meerdere factoren een rol spelen in de koers. Bijvoorbeeld de macro-economische omstandigheden.

Die zijn momenteel niet in het voordeel van Bitcoin. Dat zagen we eerder deze week ook weer op het moment dat er nieuwe data kwam over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die een stuk beter was dan verwacht.

Meteen daarna viel de koers naar beneden van ongeveer 31.000 dollar naar de koers van 30.000 dollar. Het is dus mooi dat er wat bullish ontwikkelingen te bespeuren zijn voor Bitcoin, maar laten we ons nog niet rijk rekenen voordat een nieuwe bullmarkt echt is begonnen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December