Bitcoin stijgt
Bitcoin

Willy Woo: Bitcoin koers kan stijgen naar 310.000 dollar

De populaire on-chain analist Willy Woo voorziet een scenario waarin de Bitcoin koers kan oplopen tot 310.000 dollar. Om die gigantische koers te bereiken moeten volgens Woo alle acht grote institutionele beleggers die zich nu op de industrie storten ongeveer 5 procent van hun assets in Bitcoin stoppen.

“Wat zou er met de koers gebeuren als deze gasten 5 procent van hun assets in Bitcoin stoppen? Mijn berekeningen komen uit op ongeveer 310.000 dollar per munt”, aldus Willy Woo.

blackrock geld

Zit er nog meer in het vat?

Volgens Woo heeft de Bitcoin koers het zelfs in zich om tot een niveau van 398.000 dollar op te klimmen, maar daarvoor hangt alles af van timing. “Het hangt ervan af of ze hun kapitaal in een bearish of bullish fase van de markt inbrengen. Maar de range zou tussen de 128.000 en 398.000 dollar liggen. Nu is het 310.000 dollar”, aldus Woo.

De uitspraken van Woo volgen op de aanvragen voor Spot Bitcoin ETFs van BlackRock en Fidelity, die volgens een rapportage van de Wall Street Journal reeds zijn afgewimpeld door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Als reden daarvoor geeft de SEC aan dat BlackRock duidelijker moet zijn over de datapartners waar ze mee samenwerken (beursplatformen) om inzicht en transparantie in de markt te creëren.

In de ETF-aanvraag van BlackRock zit een speciale bepaling, waarin het aangeeft van plan te zijn om samen te werken met beurzen om de markt transparanter te maken. Dat zou de zorgen over mogelijke marktmanipulatie die de SEC heeft weg moeten nemen.

Goed nieuws?

Als we Bloomberg’s ETF-specialist Eric Balchunas mogen geloven, dan is de reactie van de SEC vooral goed nieuws. “In principe wil de SEC dat ze de crypto exchange waarmee ze samenwerken benoemen en dat ze meer details delen over het delen van marktgegevens. Dat is begrijpelijk en is zelfs goed nieuws te noemen”, aldus Balchunas.

Zou het BlackRock en Fidelity dan lukken om een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen? Dat zou voor Bitcoin een zeer welkome versterking zijn en een mogelijke katalysator voor een nieuwe bullmarkt.

Een Bitcoin koers van 310.000 dollar als gevolg van de goedkeuring van die ETF lijkt in eerste instantie wat overdreven, maar het zal hoe dan ook voor positieve koersactie zorgen. Nu nog hopen dat BlackRock en Fidelity de SEC van hun Spot Bitcoin ETF kunnen overtuigen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December