Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Winklevoss: “Bitcoin kan stijgen naar $500.000”

Tyler Winklevoss gelooft dat de Bitcoin prijs op de lange termijn naar de $500.000 zal stijgen wanneer het goud heeft ingehaald.


Heeft de Bitcoin wat nodig is om goud in te halen?

Tyler Winklevoss is een van de eerste Bitcoin miljardairs en mede oprichter van de crypto exchange Gemini. Hij gelooft dat de ultieme bull case voor Bitcoin betekent dat de $500.000 bereikt kan worden.

Dit kan volgens Winklevoss omdat hij gelooft dat Bitcoin het edelmetaal goud zou kunnen inhalen als de belangrijkste safe haven van de wereldmarkt.

De marktkapitalisatie van goud wordt geschat op $9 biljoen. Terwijl die van de Bitcoin wordt geschat op ongeveer $200 miljard. Dit zou dus een 45-voudig voordeel kunnen opleveren.

Beleggers vertrouwen al tientallen jaren op drie stores of value, namelijk goud, olie en de Amerikaanse dollar. Echter hebben ze alle drie hun eigen zwakke punten.

Goud en olie zijn moeilijk te vervoeren. Daarnaast ook lastig om op te slaan. Wat nog belangrijker is, ze hebben geen vaste aanvoer. Als een groot nieuw olieveld of goud-voorraad van beide activa wordt ontdekt kan dit een negatieve invloed hebben op hun waarde. Winklevoss legt uit:

“Momenteel is goud een betrouwbare store of value en een klassieke inflatiehedge. Het aanbod van goud is eigenlijk onbekend. Hoewel goud schaars of kostbaar blijft op planeet Aarde, kan hetzelfde niet gezegd worden met betrekking tot onze melkweg. “

Het grootste probleem van de Amerikaanse dollar is de inflatie en de stabiliteit van zijn waarde. Zoals blijkt uit de prestaties van de afgelopen vier maanden, zouden de vrees voor inflatie en economische onzekerheid de dollar gedurende langere perioden kunnen destabiliseren.


Bitcoin boven geld op de bank

Als inflatie op de lange termijn optreedt zouden goud of de Bitcoin het kapitaal dat in banken is opgeslagen, zou kunnen overtreffen. Hij voegde toe:

“De inflatie komt eraan. Geld dat bij een bank is opgeslagen is minder waard. Daarnaast, geld dat wordt geïnvesteerd in activa zoals onroerend goed of de aandelenmarkt, zal gelijk blijven in waarde. Geld dat in goud of Bitcoin is opgeslagen, zal de plaag ontlopen. En geld dat in bitcoin is opgeslagen, loopt het snelst en haalt goud in. “

Met de Bitcoin is inflatie niet mogelijk vanwege het vaste aanbod van 21 miljoen tokens. In tegenstelling tot goud en olie zou het altijd schaars blijven en is het gemakkelijk te vervoeren en op te slaan. Gezien deze kenmerken van de Bitcoin zei Winklevoss dat hij gelooft dat Bitcoin de enige langetermijnbescherming tegen inflatie is.


Bitoin wordt ondergewaardeerd

In de afgelopen maanden, vooral na de pandemie in maart, is de vraag naar digitale producten en valuta enorm gestegen. De bezorgdheid over de inflatie kan verder toenemen nadat Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, bevestigde dat de centrale bank haar gemiddelde inflatiedoelstelling wil verhogen. Winklevoss gelooft zelfs dat de Fed de grootste aanjager is van de waarde van Bitcoin.

MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, heeft bijvoorbeeld onlangs voor $250 miljoen aan Bitcoin gekocht om het te gebruiken als het belangrijkste treasury asset van het bedrijf.

Snelle acceptatie, toenemende institutionalisering, verbetering van de infrastructuur en stijgende liquiditeit zouden de ultieme optimistische argumenten voor de waardering van Bitcoin kunnen ondersteunen. Winklevoss verklaarde:

“Als we gelijk hebben over het gebruik van een goud framework om de Bitcoin te waarderen, en de Bitcoin gaat verder op deze weg, dan is het bullcase scenario voor de bitcoin dat het ondergewaardeerd wordt door een veelvoud van 45. Anders gezegd, de prijs van bitcoin zou 45x kunnen stijgen ten opzichte van waar het nu is, wat betekent dat we een prijs van $500.000 US dollar per Bitcoin kunnen zien later. “

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten