Witte huis
Regulatie

Witte Huis analyseert 18 digitale valuta ontwerpen voor de Verenigde Staten

In opdracht van Joe Biden heeft het wetenschapsteam van het Witte Huis een onderzoek gestart naar de mogelijkheid van een digitale valuta uitgegeven door de centrale bank. Uiteindelijk heeft het team 18 verschillende ontwerpen voor een Amerikaanse Central Bank Digital Currency (CBDC) onder de loep genomen.

Zes categorieën

De technische analyse van de 18 ontwerpen is gemaakt over zes brede categorieën, namelijk: deelnemers, governance, veiligheid, transacties, data en aanpassingen. Het onderzoeksteam voorziet technische complexiteiten en praktische beperkingen bij het bouwen van een open systeem. “Het is mogelijk dat de technologie voor open systemen (zoals Bitcoin) in de toekomst beter wordt, wat het geschikter kan maken om te gebruiken in een CBDC-systeem”, zo schrijft het team van onderzoekers.

In de analyse lag echter de focus op een gesloten systeem met één centrale autoriteit. Het is opvallend dat de Verenigde Staten nu toch geïnteresseerd lijkt in een digitale dollar, want eerder gaf het bij monde van de Federal Reserve nog aan dat men daar niet aan denkt. Zelfs het FedNow systeem is bijna af, een nieuw betaalsysteem waarmee het mogelijk is om onmiddellijke en praktisch kosteloze betalingen te doen.

Geen fan van Proof-of-Work

Eerder op 8 september kwam het onderzoeksteam met een niet heel gunstig rapport voor Bitcoin. Hierin uitte het namelijk kritiek op het energieverbruik van Proof-of-Work systemen. De schatting in dat rapport was dat crypto-assets jaarlijks 50 miljard kilowattuur aan energie verbruiken in de Verenigde Staten. Die 50 miljard kilowattuur zou 38 procent van het wereldwijde totaal aan energieverbruik van Proof-of-Work systemen vertegenwoordigen.

“Directe vergelijkingen zijn complex, maar Visa, MasterCard en American Express bij elkaar […] consumeren minder dan 1 procent van de energie die Bitcoin en Ethereum gebruikten in datzelfde jaar, ondanks dat de eerdergenoemde partijen vele malen meer energie verbruiken”, aldus het rapport. 

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?