Newsbit

Bitcoin Blockchain

Craig Wright: Satoshi pleegde plagiaat voor Bitcoin white paper

Bitcoin Blockchain

Craig Wright heeft beweerd dat Satoshi Nakamoto, de maker van de Bitcoin white paper, plagiaat heeft gepleegd toen hij zijn inmiddels beroemde document schreef. Volgens de Australiër heeft Satoshi hele alinea’s uit zijn werk gekopieerd.


Wright: “Of ik ben Satoshi, of hij heeft plagiaat gepleegd”

Tijdens de London Investment in Blockchain Forum, dat plaatsvond op 14 tot 16 oktober, beweerde Craig Wright dat hij op het punt stond het ultieme bewijs te onthullen dat hij de maker is van de originele Bitcoin-code. Dit bewijs komt volgens hem uit een scriptie die hij in 2008 schreef.

Wright vertelt dat Satoshi Nakamoto hele delen van zijn scriptie in de Bitcoin white paper op heeft geschreven. Nadat hij realiseerde dat hij in de derde persoon naar Satoshi verwees, zei Wright:

“Of ik ben Satoshi, of Satoshi heeft plagiaat gepleegd op mijn scriptie. Je kunt zelf kiezen, het maakt me niet echt uit, maar hij heeft hele alinea’s van mijn onderzoek overgenomen. Dus ik ben het. Het maakt me niet uit of je het leuk vindt.

Wright heeft beweerd dat Satoshi Nakamoto de alias is voor de samenwerking tussen hem en zijn overleden zakenpartner Dave Kleiman. Na de dood van Kleiman begon Wright te beweren dat hij eigenlijk Satoshi Nakamoto is.


De rechtszaak van 500.000 Bitcoins

Sinds 2018 is Wright verwikkeld in een rechtszaak die aangespannen is door de nalatenschap van Kleiman. Ze beweren dat Wright, na de dood van Kleiman, onrechtmatig meer dan een miljoen Bitcoins heeft toegeigend. Dit terwijl de zakenpartners deze gezamenlijk hadden verworden in de beginjaren van de cryptowereld.

In augustus verwierp rechter Bruce Reinhart de verklaring van Wright. De rechter verklaarde dat Wright vervalste documenten had laten zien aan de rechtbank. Mede daardoor moet Wright 50% van de 1 miljoen BTC afstaan.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top