Stablecoin

WSJ: ‘Tether opende bankrekeningen met valse documenten’

Als we een nieuw rapport van The Wall Street Journal mogen geloven, dan opende Tether in het verleden bankrekeningen met valse documenten en tussenpersonen. Tether is de exploitant van de grootste stablecoin ter wereld, de USD Tether (USDT) munt.

71 miljard dollar

Op het moment van schrijven tikt de market cap van Tether binnen op 71 miljard dollar en domineert het bedrijf de markt voor stablecoins. Op een zeker moment in de geschiedenis van het bedrijf dreigde Tether de toegang tot het banksysteem te verliezen.

Als dat zou gebeuren, dan was het einde oefening geweest voor Tether. The Wall Street Journal dook een reeks van emails op, waarin de pogingen om verbonden te blijven met het financiële systeem naar voren komen.

Het bedrijf verstopte zichzelf vaak achter andere bedrijven of individuen. Door op deze manier te werken kreeg het bedrijf ook regelmatig problemen, bijvoorbeeld honderden miljoenen aan in beslag genomen assets en connecties met terroristenorganisaties.

Tether wilde niet reageren op de door The Wall Street Journal gepubliceerde informatie. Het is dus heel goed mogelijk dat dit verhaal nog een staartje krijgt en Tether mogelijk wat problemen krijgt door deze acties uit het verleden.

Tether onder het vergrootglas

De stablecoin-uitgever ligt overigens al onder het vergrootglas bij de U.S. Justice Department. Vorige week klaagde datzelfde bureau Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van het inmiddels failliete FTX, aan voor samenzwering om bankfraude te plegen voor het openen van een Amerikaanse bankrekening op naam van een schijnbaar niet-verbonden bedrijf, naast nog 11 andere aanklachten.

Het lijkt er dus op dat ook deze Amerikaanse entiteit het vizier inmiddels op de crypto-industrie richt. Naast het U.S. Justice Department is ook de Securities and Exchange Commission (SEC) de afgelopen periode behoorlijk op dreef wat betreft het bevechten van de crypto-industrie.

Nu is Tether dus aan de beurt, al kon The Wall Street Journal niet precies vertellen wat het onderwerp van het onderzoek is. Het kan zijn dat het om het openen van de valse bankrekeningen gaat, maar mogelijk is er iets anders aan de hand.

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken