Elon Musk
Ripple

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk

De wereldberoemde ondernemer Elon Musk, een van de rijkste mensen ter wereld, heeft recent de aandacht getrokken van de XRP community op het sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter. Dit gebeurde nadat de Zuid-Afrikaanse ondernemer een humoristische post deelde over zijn recente ontmoeting in San Francisco met de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu. De post lokte een stroom aan reacties uit van leden van de XRP-gemeenschap.

XRP-Gemeenschap Zoekt Contact met Elon Musk via Sociale Media

Elon Musk is al sinds 2019 een bekende liefhebber van het meme-project Dogecoin (DOGE), wat hij destijds zijn favoriete cryptocurrency noemde. Zijn tweets over de cryptomunt hebben door de jaren heen voor flinke volatiliteit gezorgd. Recentelijk lijkt de XRP-gemeenschap te proberen de invloed van Musk te benutten om positief nieuws over het Ripple-netwerk te verspreiden; verschillende XRP-investeerders proberen al een tijd Musk’s aandacht te trekken door op zijn tweets te reageren.

In een recente ontwikkeling reageerde de XRP-gemeenschap op een spottende tweet van Musk waarin hij reageerde op de uitspraak “de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars”. Musk grapte dat vijanden tegenwoordig de beschikking hebben over het internet en alle tijd van de wereld om iemands Wikipedia-pagina bij te werken. Leden van de XRP-gemeenschap zagen hier een kans en herinnerden Musk aan de lopende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) door te reageren op deze tweet.

Musk en crypto

Hoewel Elon Musk het voornemen had uitgesproken om Dogecoin als primair betaalmiddel te integreren op het platform X, is dit tot op heden, bijna een jaar na zijn overname van de app, nog niet gerealiseerd. Musk had zelfs tijdelijk het logo van Twitter vervangen door de Dogecoin-mascotte. Deze werd echter later vervangen door een geheel nieuw merk: de “everything app” X. Er zijn geruchten in omloop over de introductie van een eigen cryptocurrency voor het X-platform, maar Musk heeft deze speculaties tot nu toe ontkend.

Conclusie

De XRP-gemeenschap probeert al enige tijd de aandacht van Elon Musk te trekken om positief nieuws over het Ripple-netwerk te verspreiden via het sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter. Deze pogingen werden onlangs versterkt na een humoristische post van Musk over zijn ontmoeting met de Israëlische premier. Ondanks Musk’s eerdere interesse in de integratie van Dogecoin op het platform, zijn er tot dusver geen concrete stappen in die richting gezet, en Musk ontkent de recente speculaties over de lancering van een eigen cryptocurrency voor het X-platform.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers