XRP, Ripple
Ripple

XRP koers kan naar $10 stijgen met lancering van Ripple ETF

Sinds de succesvolle lancering van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) op 11 januari, is er onder beleggers groeiende speculatie over de introductie van ETF’s voor andere cryptocurrencies.

Men verwacht dat een ETF een enorme kapitaalinstroom kan genereren, met een significante impact op de marktprijzen. Analisten menen dan ook dat de lancering van een XRP ETF bijzonder ingrijpende gevolgen zou kunnen hebben voor de waarde van de token.

De impact van een XRP ETF

Crypto analist Chad Steingraber heeft de potentiële impact van een XRP ETF op de koers van deze munt geanalyseerd. Beleggers zijn over het algemeen van mening dat dergelijke fondsen aanzienlijke kapitaalinvesteringen van institutionele beleggers kunnen aantrekken, wat evenzeer voor XRP zou gelden.

Met de lancering van een XRP ETF zouden fondsbeheerders genoodzaakt zijn om grote hoeveelheden XRP in te kopen om te voldoen aan de vraag van beleggers. Dit zou niet alleen de toegankelijkheid voor traditionele beleggers verbeteren, waardoor zij gemakkelijker in deze populaire altcoin kunnen investeren, maar ook de markt voor XRP aanzienlijk vergroten en zo de marktwaarde positief beïnvloeden.

Bovendien zou de verhoogde vraag het voor investeerders moeilijker maken om tokens direct van de markt te kopen, wat leidt tot een verdere prijsstijging, aldus Steingraber.

Tot hoe hoog kan de XRP koers stijgen?

De kernvraag is hoe ver de XRP koers zou kunnen klimmen met de introductie van een ETF. Momenteel is de munt geprijsd op $0,52, beduidend onder zijn hoogtepunt van $3,40. Dit roept de vraag op of een XRP ETF de muntwaarde boven deze piek zou kunnen stuwen. Ter illustratie van de mogelijke impact: na de lancering van de eerste Spot ETF voor goud in 2004, toen goud rond de $400 per ons stond, zag het edelmetaal zijn waarde over twintig jaar vertienvoudigen naar $2.000 per ons.

Als XRP een vergelijkbaar traject zou volgen, zou de huidige prijs van $0,52 kunnen escaleren naar circa $2,50. Echter, als de markt in een bullish scenario verkeert, kan deze prijs mogelijk een stuk hoger uitvallen. Prijzen van wel $5 tot $10 zouden mogelijk kunnen zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto analist verwacht forse prijsstijging van Ripple (XRP) naar $2
Ripple rechtszaak nadert cruciale fase – Dit is wat je moet weten
Hoe de Ripple (XRP) koers tot $25 kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers