XRP
Ripple

XRP koers klaar voor een grote koersstijging

De XRP-koers schommelt momenteel net onder de grens van $0,50, maar sommige traders voorspellen een mogelijke opwaartse beweging. Deze verwachting is gebaseerd op open interest-data van CryptoQuant voor XRP, zoals gerapporteerd door trader Woominkyu.

Open interest verwijst naar het aantal nog niet uitgevoerde derivatencontracten. Een rally zou de koers van XRP weer boven het weerstandsniveau van $0,50 kunnen brengen.

Een stijging in de open interest voor XRP betekent dat meer investeerders derivatencontracten openen voor deze populaire altcoin, meestal in de verwachting dat de prijs zal stijgen. Dit wordt over het algemeen gezien als een positief teken voor de XRP-koers. Handelaar Woominkyu verduidelijkt in zijn rapport:

“Deze trend suggereert dat naarmate de open interest samen met de prijs stijgt, investeerders meer posities openen in de verwachting van een prijsstijging van XRP. Deze verhoogde interesse wijst op een toename van de handelsactiviteit in XRP,” aldus Woominkyu in het CryptoQuant-rapport.

Omkeer sentiment XRP koers

Het sentiment rondom XRP lijkt te veranderen. De altcoin heeft een paar lastige weken doorgemaakt, waarbij de koers sinds maart is gedaald van $0,71 naar bijna $0,47, een daling van ruim 33%.

In de afgelopen 24 uur is de XRP-prijs echter weer iets hersteld, met een stijging van 1,6% naar een huidige koers van $0,498. Deze prijs bevindt zich net onder de belangrijke weerstand van $0,50, een niveau dat moeilijk te doorbreken is voor de altcoin.

Trader waarschuwt voor crashes

De trader waarschuwt beleggers voor de prijsactie van XRP. Hoewel de open interest samen met de koers van XRP toeneemt, blijft de markt gevoelig voor plotselinge neerwaartse bewegingen, aldus Woominkyu:

“Aangezien de open interest samen met de prijs toeneemt, kan dit de verwachtingen en acties van beleggers weerspiegelen. Het kan echter ook plotselinge marktschommelingen veroorzaken, dus voorzichtigheid is geboden.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
XRP koers stijgt 40%, crypto analisten verwachten ‘historische uitbraak’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers