Ripple, xrp token
Ripple

XRP naar hoogste koers in 10 maanden, maar daling dreigt

Het is XRP gelukt om deze week alle andere grote munten zijn hielen te laten zien. Na lange tijd steeg de munt weer over de grens van 0,50 dollar heen en de prestaties van Bitcoin en Ethereum vallen op dit moment een beetje in het niet bij die van XRP. Op 29 maart werd tot nu toe de hoogste koers in negen maanden tijd bereikt met een XRP prijs van 0,58 dollar.

Is XRP een digitale grondstof?

Als we de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) mogen geloven, een belangrijke Amerikaanse toezichthouder, dan kwalificeren Bitcoin, Ethereum en Litecoin als digitale grondstoffen. XRP werd daarbij niet direct genoemd, maar de gemeenschap lijkt zijn overwinning al te claimen.

Niet alleen de gemeenschap overigens, ook de markt lijkt dat te doen. Hiermee lijken handelaren een voorschot te nemen op een eventuele overwinning voor Ripple in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) die al jaren loopt.

Die rechtszaak draait precies om de vraag of de XRP token van Ripple kwalificeert als digitale grondstof of effect. Volgens de SEC is het laatste het geval en heeft Ripple illegaal een effect op de markt gebracht.

Mocht de SEC gelijk krijgen, dan kan dat gigantische gevolgen hebben voor de toekomst van XRP. Dat zou namelijk betekenen dat alle beursplatformen plotseling een licentie nodig hebben om de asset aan hun handelsplatform te noteren.

Binnenkort duidelijkheid

We krijgen binnenkort waarschijnlijk duidelijkheid over de zaak tussen Ripple en de SEC. De meeste juridische experts verwachten binnen nu en een paar maanden dat de rechter zich uitspreekt over het vraagstuk.

Er zijn echter ook handelaren die bang zijn dat de uitspraak van de rechter een zogenaamd sell the news evenement blijkt voor de digitale munt. Dat zou kunnen betekenen dat XRP vanaf hier een forse tik krijgt.

XRP versus USD. Bron: Tradingview/Cointelegraph

Als XRP vanaf hier aan een daling begint, dan zou dat de koers zomaar eens kunnen terugbrengen tot 0,38 dollar. Vanaf de huidige koers betekent dat een daling van 35 procent. Met andere woorden, daarmee zou de digitale munt behoorlijk in de nesten zitten.

Ripple nieuws

Krijgt Ripple een boete van $100 miljoen? Advocaat geeft opheldering
Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen