XRP presteert beter dan de crypto top 5

De prijs van Ripple’s XRP-token is na de BitMEX-crash hersteld, wat zeer opmerkelijk was. De crash leidde tot zware liquidaties. Momenteel is XRP de best presterende coin in 2020, onder de 5 belangrijkste assets.


Bulls winnen momentum terug na BitMEX crash

De XRP prijs staat momenteel op $0,32, waardoor de meeste winsten van de afgelopen dag behouden blijven. De prijs werd verrassend genoeg niet geschaad door het evenement. Op basis van de lage liquiditeit op BitMEX daalde XRP terug naar een prijs van $0.14. Het lijkt echter geen groot effect te hebben waardoor het niet afwijkt van zijn bullish traject.

De handelsvolumes voor XRP vertragen op het moment echter iets van hun piek. De afgelopen 24 uur zakte het tot iets minder dan $6 miljard. Het vermogen van Ripple slaagde er echter in de meeste van zijn wekelijkse winsten te behouden. De stijging naar $0,32 is slechts een klein deel van de verwachte uitbraak.

XRP heeft in het verleden hogere prijzen laten zien. De belangrijkste hoop van speculanten is dat een nieuw altcoin seizoen uiteindelijk kan leiden tot een uitbraak buiten het gebruikelijke bereik. De gemeenschap van Ripple is loyaal en verwacht in de nabije toekomst een bredere acceptatie van het RippleNet protocol.

Op korte termijn blijven supporters van XRP echter enorm optimistisch. Zij beschouwen de asset als waard om te kopen, zelfs tegen de huidige prijzen. Door het grote optimisme is XRP met circa 5% gestegen. Het werd alleen overtroffen door de seriële pumps van Bitcoin SV. De afgelopen dagen zag de asset ook dat het boven de 3.000 Satoshi bleef staan, een niveau dat al maanden niet werd gezien en alleen binnen de laatste paar dagen werd heroverd. XRP is bovendien ook flink losgekoppeld van Bitcoin, waardoor er een groot deel aan fiat-inflows wordt ontvangen.


XRP markten ontvangen fiat-instromen uit Japan en Korea

Een van de belangrijkste evolutie voor de asset is de terugkeer naar krachtige volumes. Tot circa twee weken geleden waren de handelsvolumes nog vrij slank voor een top 3 cryptocurrency.

Door een plotselinge piek wist de prijs te stijgen, ondanks de dagenlange strijd van XRP om de $0,30 te doorbreken. De altcoin rally arriveerde op het zelfde moment als toen Bitcoin zich stabiliseerde rond een prijs van $10.200. Maar zelfs bij een prijs van $0,32 is de waarde van XRP laag genoeg om te worden beschouwd als een asset dat geschikt is voor snelle winsten. Het is ook een van de goedkoopste van alle cryptocurrencies op dit moment, waardoor het een relatief eenvoudige aankoop is. Maar ondanks de toegenomen handel, blijven XRP transacties binnen hun gebruikelijke bereik van circa 500.000 transacties per dag. De veelzeggende pieken van afgelopen december worden dus momenteel nog niet herhaald.