Ripple, xrp
Ripple

XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren

Op het moment van schrijven gaat de koers van XRP door het dak en staat het op een winst van 3,97 procent voor de afgelopen 24 uur. Samen met Solana (+4,32 procent) is het de best presterende munt van de top 10. De rest handelt allemaal zijwaarts of in het rood.

De vraag is natuurlijk waarom XRP het zo goed doet op dit moment.

Wat is de reden voor de stijging?

De reden voor de stijging van XRP lijkt te zitten in een zogenaamde Digital Asset Market Structure Proposal vanuit de Verenigde Staten dat op vrijdag is gepresenteerd door een groep Republikeinse politici die duidelijkheid wil voor de crypto-sector als het op wet- en regelgeving aankomt.

Pro-XRP advocaat Jeremy Hogan twitterde meteen al dat het wetsvoorstel van de Republikeinen ook kan gelden als een “XRP-tokenhouder beschermingswet.”

Het grootste probleem voor XRP op dit moment is dat er geen duidelijke wet- en regelgeving is over de classificatie van tokens binnen het Amerikaanse systeem. Dat is ook de hoofdreden voor de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) die nu al enige tijd loopt.

Op basis van het optimisme rondom deze wet is XRP vandaag dus flink gestegen, maar staat het voor de afgelopen zeven dagen ook al op een plus van meer dan 11 procent. Dat zijn cijfers waar je op weekbasis zeker mee kunt aankomen.

Wachten op de Federal Reserve

Wat de iets langere termijn betreft is het wachten op de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank heeft op 14 juni weer een nieuwe rentevergadering op de planning staan. Dat zou weleens het moment kunnen worden waarop zij een rentepauze aankondigen en de markt even op adem kan komen na het ruime jaar van agressieve renteverhogingen.

Dat zal niet meteen het signaal voor een nieuwe bullmarkt zijn, maar het is zeker positief dat er daarmee een einde komt aan de renteverhogingen. Het verdere verloop van 2023 hangt waarschijnlijk grotendeels af van de macro-economische omstandigheden.

Lukt het de Amerikaanse economie om een recessie te omzeilen en gaat de inflatie terug naar de gewenste 2,0 procent? Dan is dat een goed teken voor de markt. Valt alles wel de verkeerde kant op? Dan kan 2023 nog heel goed een jaar van flinke dalingen worden.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen