Ripple Nieuws

Waarom is XRP de enige munt die stijgt vandaag?

Het XRP van Ripple is de afgelopen 24 uur met 3,71 procent gestegen naar de huidige koers van 0,4622 dollar. Daarmee ontdoet het zich van de grote jongens als Bitcoin, Ethereum en BNB die stuk voor stuk gedaald zijn in diezelfde periode. De reden voor de positieve swing van XRP lijkt te liggen in een ontwikkeling in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

De rechtszaak

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC loopt al sinds 2020 en heeft al jaren een drukkend effect op de ontwikkeling en koers van XRP. Inmiddels lijkt er echter steeds meer optimisme te ontstaan over een eventuele goede afloop voor XRP en dat zien we terug in de koers.

Voor de tweede dag op rij scoort XRP groene cijfers op de markt en dat lijkt allemaal het gevolg van de geruchten dat de SEC geen toestemming krijgt om belangrijke informatie te verhullen.

Het gaat om de interne communicatie die ten grondslag lag aan de Hinman Speech van 2018. In die toespraak deelde Hinman, een toenmalig medewerker van de SEC, dat zij Ethereum om bepaalde redenen niet als effect vonden kwalificeren.

Dat is precies het vraagstuk waar het om draait in de zaak tussen Ripple en de SEC, waardoor de beraadslaging die ten grondslag ligt aan die uitspraak extreem belangrijk kan zijn voor de zaak van Ripple.

Kan Ripple winnen?

In eerste instantie waren de verwachtingen laag op het moment dat de SEC een rechtszaak tegen Ripple begon. Coinbase koos er bijvoorbeeld meteen voor om de token van hun handelsplatform te verwijderen. Nu gaan er zelfs verhalen rond dat Coinbase weer zou overwegen om XRP opnieuw te noteren.

Daarvoor wachten zij natuurlijk wel op de definitieve uitspraak van de rechter, die waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten. Hoe lang dat wachten nog duurt is lastig te zeggen.

In eerste instantie voorspelde Ripple CEO Brad Garlinghouse dat we in de eerste zes maanden van 2023 een uitspraak zouden krijgen in de zaak. Inmiddels lijkt dat wellicht iets te optimistisch, maar voor het einde van het jaar zou het de rechter toch moeten lukken om over de zaak te oordelen.

Dat zou vooral voor de investeerders een stukje zekerheid geven waar zij inmiddels al jaren op wachten. Ook voor de markt in zijn algemeenheid is het niet goed dat de onzekerheid omtrent de juridische status van XRP zo lang op zich laat wachten.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
XRP schiet omhoog in Aziatische handelsuren
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen