Ripple Nieuws

XRP terug op Coinbase? Volgens deze advocaat kan dat zomaar

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple al enige tijd in een slepend juridisch conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verwikkeld is. Als gevolg van die juridische procedure besloot Coinbase om de XRP token in ieder geval tot het einde van de rechtszaak van zijn platform te verwijderen. Inmiddels loopt de zaak op zijn einde en is er volgens crypto-advocaat Jeremy Hogan een kans dat de token van Ripple terugkeert naar Coinbase.

Geen garanties

Hogan deed deze uitspraak in antwoord op een vraag van iemand uit de XRP-gemeenschap. Diegene vroeg zich af of Coinbase de token van Ripple weer zou noteren als de rechter in het voordeel van het crypto-bedrijf besluit. Er is dan namelijk nog een kans dat de SEC in beroep gaat tegen de uitspraak en de procedure een vervolg krijgt.

Volgens Hogan is er zeker een kans dat Coinbase de token dan opnieuw noteert, maar garanties geven kon hij niet. Coinbase is daar in het verleden niet consistent in geweest volgens Hogan. Daarnaast ligt Coinbase zelf behoorlijk in de clinch met de Amerikaanse autoriteiten.

Dat gegeven kan het ook lastig maken voor Coinbase om nu dit soort beslissingen te nemen. Als de SEC vervolgens in beroep gaat en de zaak alsnog wint, dan kan dat weer extra problemen opleveren voor Coinbase. Wat dat betreft is het echt afwachten. Het zou in ieder geval wel goed zijn voor de XRP koers als Coinbase de token opnieuw zou noteren.

Waar draait de rechtszaak om?

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC draait om het vraagstuk of de XRP token kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving. Indien de rechter van oordeel is dat XRP inderdaad als effect kwalificeert, dan heeft Ripple op illegale wijze een effect op de markt gebracht.

Je moet dat een beetje zien als een bedrijf die zonder zich aan de wet- en regelgeving te houden een aandeel op de markt brengt. Dat mag niet zomaar. Als de rechter het met de SEC eens is, dan krijgt Ripple waarschijnlijk hoge boetes en verdwijnt de token van het bedrijf van alle beurzen.

Mocht Ripple gelijk krijgen en ziet de rechter XRP niet als effect, dan is alle ellende voorbij en kan de crypto-wereld opgelucht ademhalen. Wat dat betreft is het echt een belangrijke zaak voor de industrie, omdat het oordeel van de rechter waarschijnlijk direct van toepassing is op vrijwel iedere andere token behalve Bitcoin.

Ripple nieuws

Hinman-documenten: Dit is waarom 13 juni Cruciaal wordt voor Ripple
XRP naar 1 dollar? Crypto analist voorspelt
Gaat Ripple op 14 juni Schikken met de SEC?
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet