Ripple Nieuws

XRP weet de $1 te behouden; steun voor Ripple wordt groter

Ripple’s XRP is erin geslaagd om, na een aantal pijnlijke dagen boven de $1 te blijven. De Amerikaanse SEC-aanklachten lijken de laatste tijd een steeds kleinere rol te spelen in de prijsbeweging naarmate de steun tegen de SEC-zaak toeneemt.


De zaak tegen Ripple

Ripple Labs strijdt al enkele maanden tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks dat heeft XRP een enorme prijsstijging meegemaakt. Na een indrukwekkende stijging van 250% van $0,58 tot $1,96, heeft de token de afgelopen dagen veel te verduren gekregen, aangezien de marktbrede sell-off een flinke crash veroorzaakte. XRP behoudt momenteel echter nog steeds de ondersteuningsniveaus van $1.

De SEC-zaak die in december 2020 werd geopend, had betrekking op de verkoop van niet-geregistreerde effecten in de vorm van het XRP-token. De SEC beweerde dat Ripple Labs en zijn leidinggevenden meer dan $1,3 miljard aan XRP aan investeerders hebben verkocht.

In de laatste wending vroeg de SEC de rechter om het verzoek van Ripple om te stoppen met het contacteren van buitenlandse toezichthouders te weigeren. De SEC had eerder ook om goedkeuring gevraagd om toegang te krijgen tot de financiële gegevens van de leidinggevenden van het bedrijf. Ripple verzette zich hiertegen en won de uitspraak. De aanhoudende juridische strijd tussen de SEC en Ripple Labs zal naar verwachting nog even voortduren. XRP blijft standhouden, zelfs met alle negatieve pers met betrekking tot de SEC-aanklachten.


XRP-houders steunen Ripple

Het lijkt er nu op dat XRP-houders Ripple Labs enorm steunen in de zaak. Een recente juridische aanvraag die werd ingediend door John Deaton, een advocaat uit Rhode Island, steunt Ripple. Meer dan 12.600 XRP-houders en supporters hebben zich inmiddels al aangesloten bij de strijd om Ripple te steunen. Dit aantal lijkt tevens nog steeds te groeien.

Deaton stelt dat de supporters kleine bedrijven, houders, ontwikkelaars en investeerders van de cryptocurrency zijn. De gebruikers “hebben een aanzienlijk belang in het onroerend goed in deze kwestie”, zei hij. Ripple lijkt nu te herstellen na een onrustige periode van enkele maanden. Hoewel de cryptocurrency de afgelopen week veel daalde, is deze sinds begin april nog steeds 89% gestegen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten