Ripple

xSongs maakt muziek verkopen via XRP mogelijk

Het online muziek-platform xSongs maakt het voor muziekartiesten mogelijk om vanaf heden hun muziekprojecten te verkopen voor XRP-tokens.


Marktplaats voor muziek

xSongs biedt een marktplaats aan waar muziekprojecten op kunnen worden gedeeld. Muzikanten kunnen hierdoor inkomsten ontvangen voor hun harde werk dat zij in hun projecten steken. Het platform maakt gebruik van peer-to-peer (p2p) betalingen met Ripple’s XRP-tokens.

Alhoewel de functie al kan worden uitgetest, bevindt deze zich momenteel nog wel in een bèta-fase. Hierdoor is onder andere hun online wallet, het uploaden van muziekprojecten en het beheren hiervan nog in ontwikkeling.

Nadat het muziekproject is geüpload, kunnen geïnteresseerde kopers het lied aanschaffen met cryptocurrency. De afhandeling van hiervan wordt door het platform geregeld. Zo zullen de XRP-betalingen worden afgehandeld door Payburner. Dit is een geïntegreerd betalingssystem dat op XRP Ledger is ontwikkeld. Gebruikers moeten echter wel een account aanmaken op dit platform om deze functie te kunnen gebruiken. Op dit platform kunnen alle XRP-transacties van de muzikant worden beheerd.


Japanse financiële gigant en XRP

Onlangs maakte Newsbit al bekend dat SBI Holdings, een Japanse financiële gigant, aan het overwegen is om hun aandeelhoudersdividend te betalen met XRP-tokens. Wil je hier nou meer over weten? Check dan even dit artikel!