Ripple

Japanse financiële gigant overweegt dividend te betalen in XRP

De Japanse financiële gigant, SBI Holdings, overweegt om aandeelhoudersdividend te betalen met XRP-tokens. Mocht het echt gebeuren dan volgt SBI haar dochteronderneming MorningStart.

MorningStar begon eerder dit jaar zijn aandeelhouders dividend uit te keren in XRP tokens. De CEO van SBI, genaamd Yoshitaka Kitao, vertelt nu dat SBI overweegt dit voorbeeld te volgen. Als dit inderdaad gebeurd dan zal de het programma van start gaan in maar 2020.


Dividend uitkeren in XRP tokens

MorningStar Japan, een onafhankelijk onderzoeksbureau voor financiële investeringen, onthulde voor het eerst zijn plannen om op XRP gebaseerde dividenden op te nemen in augustus 2019. Destijds zei het bedrijf dat het 30 XRP aan zijn aandeelhouders zal aanbieden als ze minimaal 100 aandelen bezitten tegen september 30. Door XRP dividend uit te betalen groeide het aantal aanmeldingen voor de crypto exchange van SBI enorm.


Ripple is een belangrijke partner

De twee bedrijven hebben in het verleden nauw samengewerkt. SBI Holdings is een actieve partner van Ripple. Ze hebben zelfs een gezamelijke join venture opgestart genaamd SBI Ripple Asia. Deze werd opgericht om het gebruik van XRP in Aziatische markten te bevorderen.

In een financieel rapport, dat eind oktober 2019 werd uitgebracht, benadrukte SBI het toenemende belang van de technologie van Ripple in haar remittancedivisie SBI Remit. Ook de xCurrent dienst van Ripple is van groot belang.

Eerder in april werd Kitao aangesteld als directeur van Ripple Labs. Hij gaat hier het gebruik van blockchain en digitale activa bij financiële instellingen in Japan en Azië verder bevorderen. Hij zegt te er naar te streven om financiële diensten te ontwikkelen met een groot voordeel voor de klant.