Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 28 april 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

Bitcoin is de week maandag 27 april positief begonnen. Op dinsdag lijkt de koers wat af te vlakken. De koers staat momenteel op zo’n 7.750 dollar. Het momentum is nog steeds opwaarts.


Wekelijkse Bitcoin grafiek

Bitcoin (BTC) staat momenteel op zo’n 7.750 dollar. Op maandag is de koers al licht gestegen, maar het momentum is overwegend vlak.

Op onderstaande grafiek is te zien dat Bitcoin aan de bovenkant van het groene kanaal is gekomen. Dit was een handelskanaal met een sterke weerstand aan de bovenkant.

De afgelopen weken zijn de dynamische weerstandslijnen nagenoeg onveranderd. De weerstand op de 7.850 dollar bestaat uit het 20 en 30 wekelijks gemiddelde. Ook het 61.8 Fibonacci niveau staat dichtbij op 7.950 dollar. Het 100 wekelijks gemiddelde staat nog steeds rond de 6.000 dollar.

De volgende weerstand staat pas op 9.000 dollar, dit is het 78.6 Fibonacciniveau.

De bovenkant van het neerwaartse trendkanaal bevindt zich nu ongeveer rond de 9.000 dollar. Hierboven staat in het oranje de volgende weerstandszone. Deze is gebaseerd op de voorgaande toppen gecombineerd met het steunniveau gedurende de correctie van juli tot september 2019. Dit is eind oktober en halverwege februari een weerstandsniveau geweest.

Negatief scenario

In het negatieve scenario weerkaatst de koers op korte termijn op de 20 en 30 wekelijkse gemiddelden. Het 100 wekelijks gemiddelde kan dan nog als steun dienen op 7.300 dollar, maar kan er uiteindelijk gecorrigeerd worden naar het paarse vlak op $6.800.

Gemiddeld Scenario

Het zou goed kunnen dat de bulls eerst op stoom willen komen en hierbij maar mondjesmaat een doorbraak van de 20 en 30 wekelijkse gemiddelden proberen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het een saaie week gaat worden, waarbij de koers flink fluctueert maar geen veel hogere of lagere sluitingskoers behaald.

Positief Scenario

In het positieve scenario doorbreekt de koers deze week deze weerstandsniveaus. De volgende weerstand op de wekelijkse grafiek is dan pas de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal en het 78.6 Fibonacciniveau op 9.000 dollar.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Het herstelde opwaartse momentum is ook op de dagelijks grafiek te zien. Bij de laatste correctie op maandag naar het paarse vlak, is de koers flink hersteld. Hierbij is zowel een hogere bodem gelegd, als een hogere top.

Dit is een positief signaal na het nogal zijwaartse momentum. Echter is het volume nog steeds aan het zakken.

Op de dagelijkse grafiek is de rode weerstandslijn te zien. Dit is het 200 dagelijks gemiddelde. Het 100 dagelijks gemiddelde bevindt zich net onder de koers op 7.550 dollar.

Tot op heden heeft er nog geen duidelijk uitbraak van de Bollinger bands plaatsgevonden. Wel is de volatiliteit enigszins toegenomen en zijn de bands wat verbreed.

Negatief Scenario

De kans is aanwezig dat de bears stand weten te houden op het 200 dagelijks gemiddelde met voldoende volume. Dit zou kunnen leiden tot een korte termijn correctie. Echter moeten de bulls dan wel gas terugnemen.

Gemiddeld Scenario

Bitcoin bevindt zich momenteel tussen zowel de 100 als de 200 dagelijkse gemiddelden. Het zou kunnen dat er rustige week aangebroken is en de koers hier enige tijd tussen blijft. Dit zou echter wel een zeer lage volatiliteit zijn voor Bitcoin, waarbij het volume dan ook fors zou moeten dalen.

Positief Scenario

Als Bitcoin alsnog buiten de Bollinger bands kan breken en het 200 dagelijks gemiddelde onvoldoende weerstand biedt, kan de koers zeer snel stijgen.


Conclusie

Momenteel ziet de situatie voor Bitcoin er positief uit. Het sentiment blijft zich in positieve zin ontwikkelen. Echter blijft dalende volume een aanwezig risicopuntje. Dit kan ertoe leiden dat er minder negatief volume nodig is om de koers te laten dalen. Ondanks het positieve sentiment moet er dan ook rekening gehouden worden met potentiële correcties op de korte termijn.

Op de wekelijkse grafiek bestaat het risico op een weerkaatsing van het 20 & 30 wekelijks gemiddelde. Dit zou geen vreemde ontwikkeling zijn na 6 weken van stijging.

Op de dagelijkse grafiek ziet het beeld er positief uit. Hierbij bestaat alleen het risico van een weerkaatsing op het 200 dagelijks gemiddelde. Op dit niveau bevindt zich ook de bovenste Bollinger band. Een uitbraak zou dan verder kunnen leiden tot een enorme stijging.

Bitcoin heeft sinds de enorme daling van half maart al flink kunnen herstellen. Hierbij blijft het volume steeds verder dalen. Onze verwachting van een enorme koerssprong blijft dan ook groeien. Dit hadden wij al eerder verwacht maar laat nu al even op zich wachten. Desondanks is het momentum overwegend positief. De koers staat er zeer goed voor om op de langere termijn verder te stijgen.

Yieldt verwacht deze week een rustigere week dan de voorgaande maanden. De bulls moeten eerst het gevecht winnen om het huidige niveau van 7.700 tot 7.800 dollar. Als zij deze stand vast kunnen houden, dan is de kans groot dat de 9.000 dollar zo binnen bereik is.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje. 

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.