Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 3 maart 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

Bitcoin is de week maandag begonnen op zo’n 8.500 dollar. Waarna de koers maandag snel opwaarts bewoog en gesloten is op zo’n 8.900 dollar.


Wekelijkse Bitcoin Grafiek

Op de wekelijkse Bitcoin grafiek is te zien dat de koers vorige week precies tot het 20 wekelijks gemiddelde is gecorrigeerd. Hierbij is het opwaarts momentum doorbroken. De week is gestart met een lichte opleving, waarbij de koers weer aan de bovenkant van het steunniveau van 8.500 tot 8.800 dollar is gekomen.

Rond 7.400 dollar ligt het 100 wekelijks gemiddelde. Deze kan als volgende steunlijn dienen als de koers verder daalt. Dit is hetzelfde niveau waarop de koers geconsolideerd heeft in november en december 2019. In een uiterst geval is er nog het 200 wekelijks gemiddelde op zo’n 5.900 dollar.

De relative strength index is vorige week net onder 50 gekomen.

Negatief scenario

In het negatieve scenario zakt de BTC koers verder naar beneden, waarin de 7.400 dollar opgezocht wordt.

Gemiddeld scenario

Een consolidatie van het huidige prijsniveau zou het gemiddeld scenario inluiden, hierbij blijft de koers boven het 20 wekelijks gemiddelde bewegen rond de 8.400 dollar.

Positief scenario

Bij het positieve scenario kan de koers de weg naar boven weer zoeken door gebruik te maken van de weerkaatsing op het 20 wekelijks gemiddelde. Daarbij is het essentieel dat de 9.300 dollar overwonnen wordt.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Op de dagelijkse grafiek is goed te zien dat het opwaartse momentum gebroken is.  In eerste instantie werd het 9.500 dollar niveau behouden als steunniveau, echter is deze vorige week dinsdag in een snelle beweging doorbroken. Hierbij is de onderkant van het steunniveau op 9.300 bereikt.

Aan de bovenkant kan gekeken worden naar het voorgaande steunniveau van 9.300 tot 9.500 dollar. Hier bevindt zich momenteel ook het 20 dagelijks gemiddelde. Deze zal overwonnen moeten worden voordat weer van een opwaarts momentum gesproken kan worden.

De koers kon op woensdag niet herstellen en dook verder onder dit niveau. Hierbij werd het niveau tussen 8.500 tot 8.800 dollar een belangrijke ondersteuning. Hier komen het 100 en 200 dagelijks gemiddelde samen. Ook het middelpunt van de Fibonacci bevindt zich hier. Lager kan gekeken worden naar de 382 Fibonacci rond 8.000 dollar en de 236 Fibonacci rond het 7.400 dollar niveau. Deze kunnen bij een eventuele daling als verdere steungrenzen worden gezien.

Het volume steeg vooral op woensdag, waarbij zowel het verkoopvolume als het aankoopvolume flink stegen. Het 8.600 dollar niveau heeft standgehouden met flink aankoopvolume, waarbij de verkopers de prijs niet onder dit niveau kregen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat het volume in de rest van de week steeds verder daalde.

Negatief Scenario

Het negatieve scenario op de dagelijkse grafiek heeft meer steunlijnen om naar te bewegen. Het eerste niveau van 8.000 dollar zal dan worden opgezocht. Maar als het volume zeer snel stijgt kan ook het 7.400 dollar niveau gezocht worden.

Gemiddeld Scenario

Het gemiddeld scenario voorziet een hertest van het 20 dagelijks gemiddelde. Deze bevindt zich momenteel rond de 9.500 dollar, maar zal naar verwachting op een stuk lager niveau getest worden. Dit kan tussen de 8.900 tot 9.200 dollar zijn.

Positief scenario

In het positieve scenario zal het 20 dagelijks gemiddelde op korte termijn gezocht worden. Hierbij wordt dan vanzelfsprekend het weerstandsniveau van 9.300 dollar gebroken. Dit zal met overtuigend volume plaats moeten vinden om van een omkeer te kunnen spreken.


Conclusie

Momenteel is het volume relatief laag ten opzichte van de afgelopen weken. De koers heeft een flinke correctie meegemaakt, waarin op korte termijn een aantal belangrijke steunniveau zijn doorbroken. Op dit moment lijkt de bodem bereikt te zijn, maar moet er wel voor gewaakt worden om te vroeg te optimistisch te zijn.

Opwaarts is de 9.300 dollar in zicht. Aan de onderkant is de kans aanwezig dat de 8.000 dollar opgezocht wordt. De analisten van Yieldt verwachten niet dat Bitcoin op korte termijn richting de 7.400 dollar gaat. Het momentum is op dit moment flink neerwaarts, dus er moet rekening gehouden met een blijvend neerwaarts momentum. Wij gaan dan ook uit van een pessimistisch gemiddelde scenario op de wekelijks grafiek en het negatieve scenario op de dagelijkse grafiek.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje.  

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.