Prijsanalyse

Yieldt Bitcoin (BTC) prijsanalyse – 4 mei 2020

Iedere week deelt cryptocurrency vermogensbeheerder Yieldt een technische analyse op de website van Newsbit. Ben jij benieuwd hoe de Bitcoin koers ervoor staat? Begin dan met lezen.


Inleiding

Week 18 is met een lichte daling begonnen. Bitcoin heeft vandaag, 4 mei, geopend op 8.925 dollar en staat op dit moment op zo’n 8.850 dollar.


Wekelijkse Bitcoin grafiek

Bitcoin is de week begonnen op 8.925 dollar. Momenteel ligt de koers wat lager rond de  8.850. Het momentum lijkt deze week dan ook neerwaarts te starten.

Op de grafiek zijn dezelfde steun en weerstandsniveaus te zien als voorgaande weken. Ook het neerwaartse trendkanaal is nog steeds aanwezig. De weerstand bevindt zich op 9.500 tot 10.500 dollar, het steunniveau op 6.900 tot 7.750 dollar.

Er zit nog steeds weinig beweging in de gemiddelden. Deze zullen ook nog wel enige tijd vlak blijven. De korte termijn gemiddelden (20 & 50 wekelijks) bevinden zich rond 7.900 tot 8.000 dollar. De lange termijn op 7.350 (100 wekelijks) en 6.000 (200 wekelijks).

Er kan weer een nieuwe Fibonacci getrokken worden vanaf het dieptepunt van 3.8 tot 9.5 duizend euro, om te bekijken in hoeverre de koers tot steunniveaus kan corrigeren. Hieruit volgen steunniveaus op 8.300 (78.6), 7.350 (61.8), 6.675 (50) dollar.

Negatief scenario

In een negatief scenario corrigeert Bitcoin zich tot ver in het paarse vlak. Hierbij wordt het 61.8 Fibonacci niveau en het 100 wekelijks gemiddelde rond 7.350 dollar opgezocht.

Gemiddeld scenario

Het gemiddelde scenario speelt zich af als er een correctie plaatsvindt tot het 20 wekelijks gemiddelde op 7.900 dollar. Het 50-wekelijks gemiddelde zal hier enige steun bieden om de koers weer in een opwaarts momentum te krijgen.

Positief scenario

Het positieve scenario zal plaatsvinden wanneer het 78.6 Fibonacci niveau op 8.300 stand kan houden. Hierbij blijft de correctie beperkt en zoekt de koers op korte termijn steun om verder te stijgen.


Dagelijkse Bitcoin grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de uitbraak van de Bollinger bands tot een halt is gekomen. De koers is zondag een consolidatiefase ingegaan. Dit kan nog uitlopen op een correctiefase.

Er is goed te zien dat er boven de 9.000 dollar veel verkoopweerstand bestaat. Er zal in dit stadia dan ook eerst een hoger dieptepunt gelegd moeten worden voordat de koers weer verder kan stijgen. Hierbij bepalen de kopers een ondergrens die zij zullen verdedigen.

Een aantal steunniveaus op de dagelijkse grafiek zijn gelijk aan de wekelijkse grafiek. Zoals de oranje en paarse vlakken. Ook de Fibonacci niveaus zijn identiek.

Daarnaast bestaan op de dagelijkse grafiek nog wel bewegende gemiddelde lijnen. De korte termijn gemiddelden bevinden zich op 7.730 (20) en 7.575 (50) dollar. De lange termijn gemiddelden op 7.700 (100) en 7.935 (200) dollar. Deze steunniveaus clusteren zich momenteel dus tussen de 7.575 en 7.935, waarbij de ondergrens zich meer omhoog zal bewegen aangezien dit de korte termijn gemiddelden zijn.

Alle gemiddelden bevinden zich net binnen, of net boven het paarse vlak. Wij zien dit niveau dan ook een zeer sterk steunniveau.

Negatief scenario

In het negatieve scenario op de dagelijkse grafiek worden alle gemiddelden doorbroken. Hierna kan steun gezocht worden op het 61.8 Fibonacci niveau, maar zou het kunnen dat zelfs de onderkant van het paarse steunniveau opgezocht wordt. Dit zou betekenen dat ook het middelpunt van het neerwaartse trendkanaal aangetikt wordt.

Gemiddeld scenario

Het gemiddelde scenario speelt zich af wanneer de koers, net als op de wekelijkse grafiek, steun vindt op de 7.900 dollar. Echter zal hier op de dagelijkse grafiek een cluster van gemiddelden samenkomen. Namelijk de 20, 50 en 200 dagelijks gemiddelden.

Positief scenario

Het positieve scenario is op de dagelijkse grafiek identiek aan de wekelijkse grafiek. Namelijk een correctie tot het 78.6 Fibonacci niveau op 8.300 dollar.


Conclusie

Bitcoin zit momenteel in een consolidatiefase. Dit zou nog verder tot een correctiefase uit kunnen groeien. De flinke stijging van vorige week is zeer goed geweest voor het sentiment. Er is namelijk weer een nieuw hoogtepunt bereikt sinds halverwege maart. De volgende drempel wordt het 10.500 dollar niveau. Maar eerst zullen de bulls weer op stoom moeten komen. De bears hebben nu, volgens de analisten van Yieldt, namelijk de overhand.

De situaties van de wekelijkse en dagelijkse grafiek komen grotendeels overeen. Er bevinden zich steunniveaus op 8.300. Een verdere correctie zou gelijk het 7.700 tot 7.900 niveau zijn. Hier bevinden zich daarentegen wel veel meer steunniveaus; de 20 & 50 wekelijks gemiddelden, álle (20, 50, 100 & 200) dagelijkse gemiddelden en het paarse steunniveau.

De analisten van Yieldt zien het dan ook onwaarschijnlijk dat Bitcoin verder zal corrigeren dan het 7.700 niveau.


Over Yieldt

Het Nederlandse bedrijf Yieldt maakt de omvangrijke cryptomarkt toegankelijk en biedt iedereen de mogelijkheid om beheerd te beleggen in cryptoproducten. De experts van Yieldt maken uitgebreide technische en fundamentele analyses zodat eventuele risico’s beperkt worden en goede rendement worden behaald. Benieuwd? Neem eens een kijkje. 

 

Dit stuk is voor educatieve doeleinden en is dus ook geen beleggingsadvies.